Αθλητισμός|20.11.2021 17:46

Formula 1: Αέρινος Χάμιλτον στο Κατάρ και 102η pole position!

Newsroom

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον κάνει ένα επικό come back στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον όγδοο και πιο δύσκολο τίτλο τα τελευταία χρόνια. Ο Βρετανός πιλότος με τον νέο κινητήρα της Mercedes πήρε την pole position στην πίστα του Κατάρ και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση έχοντας δίπλα του λίγο πιο πίσω τον δεύτερο στις κατατακτήριες δοκιμές και συνδιεκδικητή του τίτλου Μαξ Φερστάπεν.

Ο Χάμιλτον πανηγύρισε την 102η pole position στην τεράστια καριέρα του και πρώτη μετά από εκείνη που είχε πάρει στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού στον αγώνα της Ουγγαρίας.

Ο Χάμιλτον βρίσκεται στο -14 από τον Φερστάπεν κι ενώ απομένουν ο κυριακάτικος αγώνας κι άλλοι δύο μέχρι το φινάλε της σεζόν. Πίσω από τους δύο πρώτους τερμάτισαν ο Μπότας στην τρίτη θέση κι από εκεί και πέρα, οι Γκασλί, Αλόνσο, Νόρις, Σάινθ, Τσουνόντα, Οκόν και Φέτελ. Αντιθέτως, ο Πέρες κατετάγη ενδέκατος και... καταϊδρωμένος γεγονός που φέρνει σε μειονεκτική θέση τη Red Bull στη μάχη των κατασκευαστών.  

Η εκκίνηση του κυριακάτικο αγώνα στην πίστα του Κατάρ είναι προγραμματισμένη για τις 16.00 με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ και τον Cosmote.

Μαξ ΦερστάπενMercedesRed BullFormula 1Λιούις ΧάμιλτονGP Κατάρ