Αθλητισμός|21.11.2021 17:44

Formula 1: Ξανά κυρίαρχος ο Χάμιλτον, στο +8 ο Φερστάπεν - Κορυφώνεται το θρίλερ!

Newsroom

Ο Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε στην πίστα του Κατάρ, όπου τερμάτισε με άνεση πρώτος (η 7η φετινή νίκη του και η 102η στην καριέρα του), αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον συνδιεκδικητή του τίτλου Μαξ Φερστάπεν, που εκκίνησε από την 7η θέση, έκανε εξαιρετικό αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Βρετανού αντιπάλου του.

Η μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1 κορυφώνεται και το θρίλερ θα συνεχιστεί μέχρι τέλους καθώς η διαφορά των δύο πιλότων μειώθηκε στη γενική βαθμολογία. Ο Ολλανδός, ο οποίος πήρε τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου, παραμένει στην πρώτη θέση και στο +8 (351,5 αντί 343,5 βαθμοί) αλλά η Mercedes του Χάμιλτον δείχνει πιο ισχυρή στο φινάλε της σεζόν. Γεγονός που δίνει δραματικό χαρακτήρα στους δύο εναπομείναντες αγώνες σε Σαουδική Αραβία (3-5 Δεκεμβρίου) και Αμπού Ντάμπι.

Τρίτος τερμάτισε έπειτα από πολύ καιρό ο εκπληκτικός και πολύπειρος Φερνάντο Αλόνσο (ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το 2014!), ενώ πίσω του ακολούθησαν οι Πέρες, Οκόν, Στρολ, Σάινθ, Λεκλέρκ, Νόρις και Φέτελ. Αντιθέτως, ο αγώνας ήταν καταστροφικός για την έτερη Mercedes του Βάλτερι Μπότας, ο οποίος εγκατέλειψε.

Γι' αυτό και στη μάχη των κατασκευαστών η Red Bull μείωσε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς (546,5 αντί 541,5).

MercedesΛιούις ΧάμιλτονΜαξ ΦερστάπενGP ΚατάρRed BullFormula 1