Αθλητισμός|10.12.2021 00:20

Europa League: Πρώτος και καλύτερος ο Ερυθρός Αστέρας - Οι 24 ομάδες που συνεχίζουν

Newsroom

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου, καθώς με το 1-1 που απέσπασε στην Πορτογαλία με την Μπράγκα, εξασφάλισε την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League, ενώ οι γηπεδούχοι θα δώσουν μάχη στα play off της διοργάνωσης.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση της ουραγού Λουντογκόρετς με την Μίντιλαντ (0-0), με τους Δανούς να προκρίνονται στα play off του Conference League.

Το βαθμό που ήθελε για να πάρει την πρώτη θέση και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση πήρε η Γαλατασαράι στο «Ολίμπικο» με την Λάτσιο (0-0). Οι «λατσιάλι» προκρίθηκαν στα play off, ενώ η τρίτη Μαρσέιγ (νίκησε 1-0 την Λοκομοτίβ Μόσχας) θα παίξει στα play off του Conference League.

Τα πάντα είχαν κριθεί στον 7ο όμιλο από την 5η αγωνιστική και όλα τα ματς δεν είχαν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Λεβερκούζεν, η οποία είχε εξασφαλίσει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση έκανε «αγγαρεία» με την Φερεντσβάρος (αποκλείστηκε) στην Ουγγαρία, όπου οι Μαγυάροι έκλεισαν με νίκη γοήτρου την εφετινή πορεία τους στην Ευρώπη (1-0), ενώ στην Γλασκώβη η τρίτη του γκρουπ Σέλτικ (play off Conference League) πήρε τη νίκη γοήτρου επί της δεύτερης Μπέτις (play off Europa League) με το «χορταστικό» 3-2.

Απέναντι στην «αδιάφορη» βαθμολογικά, Γουέστ Χαμ (είχε εξασφαλίσει την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στους «16») η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο και με το γκολ του Όρσιτς στο ξεκίνημα του ματς στο Λονδίνο, οι Κροάτες επικράτησαν 1-0 και πήραν την 2η θέση του 8ου ομίλου και το δικαίωμα να παίξουν στα play off. 

Η έκπληξη στο 8ο γκρουπ έγινε στο Βέλγιο, όπου η Ραπίντ Βιέννης με τον Ταξιάρχη Φούντα στον πάγκο, νίκησε 1-0 την Γκενκ, τερμάτισε 3η και θα παίξει στα play off του Conference League, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που αποκλείστηκαν, αν και θα συνέχιζαν ακόμη και με ισοπαλία.

Οι τρεις πρώτοι συνεχίζουν

Mε την ολοκλήρωση των ομίλων ξεκαθάρισαν και οι τρεις διαφορετικοί δρόμοι που θα ακολουθήσουν οι πρώτοι, οι δεύτεροι και οι τρίτοι των ομίλων. Για πρώτη φορά φέτος εφαρμόζεται αυτό το σύστημα. Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στη φάση των ομίλων του Europa League γλυτώνουν έναν γύρο και πάνε απευθείας στους «16». Εκείνες που προκρίθηκαν μεν αλλά ως 2ες δεν, θα έχουν πιο δύσκολο έργο. Και αυτό γιατί θα παίξουν με τις 3ες των ομίλων του Champions League, εκείνες που τερμάτισαν στο Νο3, παίζουν νοκ άουτ με τις 2ες των group του Conference League. Πιο κάτω είναι οι ομάδες που έκαναν δικό τους το Νο1 και έχουν έναν γύρο ξεκούρασης αλλά και εκείνες που θα βρουν μπροστά τους έναν δυνατό αντίπαλο…

Τερμάτισαν στην 1η θέση και πάνε απευθείας στους «16»

Λιόν
Μονακό
Σπαρτάκ Μόσχας
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Γαλατασαράι
Ερυθρός Αστέρας
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Γουέστ Χαμ

Τερμάτισαν 2οι και παίζουν με τους 3ους του Champions League

Ρέιντζερς
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Νάπολι
Ολυμπιακός
Λάτσιο
Μπράγκα
Μπέτις
Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τερμάτισαν 3οι και παίζουν με τους 2ους του Conference League

Σπάρτα Πράγας
Αϊντχόφεν
Λέστερ
Φενερμπαχτσέ
Μαρσέιγ
Μίντιλαντ
Σέλτικ
Ραπίντ Βιέννης

Αποτελέσματα και σκόρερ

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Λάτσιο-Γαλατασαράι 0-0

Μαρσέιγ-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0 (35΄ Μίλικ)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Λουντογκόρετς-Μίντιλαντ 0-0

Μπράγκα-Ερυθρός Αστέρας 1-1 (52΄πεν. Γκαλένο - 70΄πεν. Κάταϊ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σέλτικ-Μπέτις 3-2 (3΄ Γουέλς, 72΄ Χέντερσον, 77΄πεν. Τενμπουλ - 69΄αυτ. Μπέιν, 75΄ Ιγκλέσιας)

Φερεντσβάρος-Λεβερκούζεν 1-0 (81΄ Λαϊντουνί)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Γκενκ-Ραπίντ Βιέννης 0-1 (29΄ Λιούμπισιτς)

Γουέστ Χαμ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-1 (4΄ Όρσιτς)

Europa League