Αθλητισμός | 15.12.2021 00:04

Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς 7-0: Από άλλον πλανήτη η ομάδα του Γκουαρδιόλα!

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ισοπεδωτική και δεν έδειξε έλεος απέναντι στη Λιντς την οποία διέσυρε με 7-0 στο Έτιχαντ! Η εκπληκτική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που προκαλεί τρόμο τις τελευταίες εβδομάδες, εξασφάλισε ότι για ακόμη μια αγωνιστική θα παραμείνει στην κορυφή της Premier League καθώς βρίσκεται στο +4 απ' τη δεύτερη Λίβερπουλ και στο +5 απ' την τρίτη Τσέλσι (Βαθμολογία: Σίτι 41, Λίβερπουλ 37, Τσέλσι 36), που την Πέμπτη (16/12) παίζουν εντός έδρας με Νιούκαστλ και Έβερτον, αντιστοίχως.

Οι Πολίτες μπήκαν στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις και προτού συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο είχαν πάρει προβάδισμα δύο γκολ με τον Φόντεν στο 8' και τον Γκρίλις στο 13'. Ο Ντε Μπρόινε πέτυχε το 3-0 στο 32' και το 5-0 στο 62', ενώ μεσολάβησε και το τέρμα του Μαχρέζ στο 49' (4-0). Η Σίτι όμως δεν είχε σταματημό και βρήκε ακόμη δύο γκολ με τον Στόουνς στο 74' και τον Ακε στο 78' για το τελικό 7-0. 

H Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα που στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος είχε βάλει δύσκολα στη Σίτι με δύο ισοπαλίες και δύο νίκες (μια νίκη και μια ισοπαλία επί των ημερών του Αργεντινού κι ίδιος απολογισμός την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν στην Premieship τη σεζόν 2003-04), αυτή τη φορά υπέστη μια συντριβή.

Στο άλλο ματς της ημέρας, τη δεύτερη νίκη της από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Στίβεν Τζέραρντ (τέταρτο ματς στον πάγκο των «Χωριατών») πέτυχε η Άστον Βίλα με 2-0 επί της ουραγού Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ». Ο Γιαννούλης έμεινε στον πάγκο για τα Καναρίνια, ενώ ο Τζόλης ήταν εκτός αποστολής λόγω ασθένειας.

Μάντσεστερ ΣίτιPremier LeagueΛιντς