Η κατάρα του Νεϊμάρ
Αλέξανδρος ΛοθάνοΤο καλοκαίρι του 2017, η Παρί Σεν Ζερμέν έσπασε όλα τα μεταγραφικά κοντέρ, καταθέτοντας σε ισπανική τράπεζα μια επιταγή 222 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να σπάσει το συμβόλαιο του Νεϊμάρ με την Μπαρτσελόνα και να κάνει δικό της τον Βραζιλιάνο σταρ.
Ο «Νέι», ο οποίος δεν ήθελε άλλο να ζει στην σκιά του Λιονέλ Μέσι, ήξερε πως η Παρί έκανε την οικονομική υπέρβαση μαζί του, προκειμένου να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Champions League, διοργάνωση στην οποία οι Παριζιάνοι δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ούτε μέχρι τα ημιτελικά, από τότε που αγοράστηκε από επενδυτικό fund του Κατάρ, το 2011.
Στην πρώτη του σεζόν, αυτή η προσδοκία στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία, αφού η Παρί αποκλείστηκε με δύο ήττες (1-3 εκτός, 1-2 εντός) από την μετέπειτα νικήτρια Ρεάλ Μαδρίτης στην φάση των «16», με τον Νεϊμάρ να παρακολουθεί ανήμπορος ως θεατής το δεύτερο παιχνίδι, λόγω τραυματισμού στο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού.
Εναν χρόνο μετά, η κατάρα χτύπησε και πάλι τον Βραζιλιάνο, ο οποίος υπέστη εκ νέου τραυματισμό στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα να χάσει ΚΑΙ τα δύο παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την ίδια φάση της διοργάνωσης (12 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου).
Η Παρί ανακοίνωσε ότι ο Νεϊμάρ δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή, η οποία πάντως θα τον κρατήσει ούτως ή άλλως δέκα εβδομάδες εκτός δράσης, ήτοι δυόμισι μήνες.
Τι σημαίνει αυτό; Οτι ακόμα και αν η Παρί ξεπεράσει το εμπόδιο της (αναγεννημένης) Γιουνάιτεντ του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, το μεγάλο της αστέρι θα πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον πρώτο προημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί 9 ή 10 Απριλίου.
- Σε γκρίζα ζώνη λειτουργούν εκατοντάδες χιλιάδες ασανσέρ στην Ελλάδα: Συνεχείς παρατάσεις και «φωνές» ειδικών από το 2012
- Κυβέρνηση: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, ο επόμενος ΠτΔ και οι διεθνείς επαφές
- Νέες αυξήσεις σε τιμές παρά τον αρνητικό πληθωρισμό - Ποια προϊόντα πήραν τον... ανήφορο
- Ο θόρυβος των αεροσκαφών συνδέεται με χειρότερη καρδιακή λειτουργία - Τα ευρήματα νέας μελέτης