Αθλητισμός|18.12.2021 20:11

Serie A: Η Ρόμα διέσυρε την Αταλάντα στο Μπέργκαμο με 1-4

Newsroom

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η Ρόμα διέλυσε με 1-4 την Αταλάντα στο Μπέργκαμο για τη 18η αγωνιστική της Serie A. Η αμυντική λειτουργία της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League ήταν κάκιστη με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία για να βρεθεί - έστω και προσωρινά - στη δεύτερη θέση.

Η Ρόμα πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Ο Τάμι Έιμπραχαμ έκανε ένα σλάλομ από τη μεσαία γραμμή, στάθηκε και τυχερός παίρνοντας μια κόντρα και πλάσαρε πάνω από τον Χουάν Μούσο για το 0-1 στο 56ο δευτερόλεπτο - το πιο γρήγορο γκολ των «τζιαλορόσι» στη Serie A από τον Φλεβάρη του 2018. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κι είχαν μικρο-ευκαιρίες, ωστόσο στις αντεπιθέσεις οι πρωτευουσιάνοι ήταν... φωτιά. Σε μία από αυτές στο 27’, ο Ζορντάν Βερετού τροφοδότησε τον Νικολό Τζανιόλο που άντεξε στην πίεση και με αριστερό πλασέ δε λάθεψε για το 0-2.

Οι «μπεργκαμάσκι» συνέχισαν στο γνώριμο, επιθετικό τους στυλ (στο 70%-30% η κατοχή μπάλας) και κατάφεραν να μειώσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λουίς Μουριέλ - που είχε περάσει στη θέση του Μπεράτ Τζιμσίτι, με τον Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι να αλλάζει και το σύστημα - δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μπριάν Κριστάντε και κατέληξε στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο για το 1-2.

Παρόμοιο σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο. Το γκολ του Χοσέ Λουίς Παλομίνο στο 69’ ακυρώθηκε έπειτα από τη χρήση του VAR κι αφού δεν έγινε το 2-2, ήρθε το 1-3. Από εκτέλεση φάουλ του Βερετού, ο Κρις Σμόλινγκ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. Ο θρίαμβος για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ολοκληρώθηκε στο 81ο λεπτό, με τον Έιμπραχαμ να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και να διαμορφώνει από κοντά το τελικό 1-4.

Παράπονα από Γκασπερίνι

Πάντως, ο προπονητής της Αταλάντα, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, παραδέχτηκε μεν πως έγιναν λάθη από την ομάδα του στην αναμέτρηση που τα τιμώρησε εκείνη του Ζοζέ Μουρίνιο, ωστόσο στάθηκε ιδιαίτερα στη φάση του 68ου λεπτού. Τότε, που η ομάδα του βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (2-2) αλλά δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR, για να έρθει λίγα λεπτά αργότερα το 1-3 των λύκων με το γκολ του Σμόλινγκ και να φέρει την κατάρρευση των μπεργκαμάσκι.

«Κάποια προβλήματα που είχαμε ήταν εμφανή, κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε, όμως μας τιμώρησαν. Αναφέρομαι στη φάση του δεύτερου γκολ, αν γινόταν το 2-2 είκοσι λεπτά πριν το φινάλε, ίσως να νικούσε πάλι η Ρόμα αλλά θα βλέπαμε άλλο ματς», τόνισε ο προπονητής της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στους 32 του Europa League, για να προσθέσει: «Πρέπει να μας δώσουν εξηγήσεις. Ο διαιτητής είχε δείξει σέντρα, έπειτα μας είπε ότι ο Παλομίνο ήταν οφσάιντ, όμως βλέποντας ξανά τη φάση, την άγγιξε ο Κριστάντε, όχι ο Παλομίνο. Εάν έπειτα προσπαθήσουν να το γυρίσουν και να πουν ότι ο Παλομίνο επηρέασε τον Κριστάντε... Ελπίζω να υπάρχει κόσμος καταρτισμένος για να μας εξηγήσει το περιστατικό. Θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο σε μένα. Κάντε με να δω ότι άγγιξε τη μπάλα ο Παλομίνο, δείξτε μου μία τηλεοπτική λήψη που να το δείχνει».

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι (34’ Μουριέλ), Χάτεμπερ (78’ Τζαπακόστα), Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Πετσέλα (78’ Μέλε), Ιλιτσιτς (46’ Μαλινόφσκι), Πάσαλιτς (64’ Μίραντσουκ), Ζαπάτα.

Ρόμα (Μουρίνιο): Ρούι Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Κάρσντορπ, Βερετού (90’ Κουμπούλα), Κριστάντε, Μχιταριάν (89’ Καλαφιόρι), Βίνια, Τζανιόλο (70’ Σομουρόντοβ), Αμπραχαμ (90’ Μποβέ).

Serie AΑταλάνταΡόμα - Roma