Αθλητισμός|16.01.2022 19:14

Τρομερός Παναιτωλικός «ξέρανε» με ανατροπή την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!

Newsroom

Σπουδαία νίκη με ανατροπή στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ πέτυχε ο Παναιτωλικός ρίχνοντας... βόμβα στη διάρκεια της 18ης αγωνιστικής της Super League. Η Ένωση που κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, προηγήθηκε στο σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου, δεν μπόρεσε ούτε να καθαρίσει το παιχνίδι αλλά ούτε και να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και η ομάδα του Αγρινίου με εκπληκτικό φινάλε και πρωταγωνιστές τους Καρέλη και Μεντόσα μετέτρεψε το 1-0 σε 1-2 και πέτυχε μια απ' τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, ενώ παράλληλα πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Η ΑΕΚ δεν είχε ρυθμό στο α' ημίχρονο και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική απέναντι στον καλά οργανωμένο Παναιτωλικό. Ωστόσο, στην πρώτη στιγμή που η Ένωση βρήκε κενό χώρο, χτύπησε με φαρμακερή αντεπίθεση και εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός κουβάλησε την μπάλα, «ζάλισε» τον Βργκοτς και με εξαιρετική ντρίμπλα, έφερε την μπάλα απ' το δεξί στο αριστερό πλασάροντας εύστοχα για το 1-0.

Η ΑΕΚ μολονότι είχε το προβάδισμα στο σκορ, αντί να το διαφυλάξει, συνέχισε να παίζει με ρίσκο και το πλήρωσε. Σε μια αντεπίθεση «φωτιά» στο 78', ο Καρέλης άρχισε μια εκπληκτική κούρσα πίσω απ' το κέντρο, έπειτα από θαυμάσια κάθετη του Μεντόσα, και πλάσαρε ιδανικά τον Τσιντώτα ισοφαρίζοντας (1-1).

Η Ένωση αιφνιδιάστηκε απ' το γκολ και προτού συνέλθει, βρέθηκε προ δεύτερης έκπληξης λίγο αργότερα. Στο 84' ο Μεντόσα κουβάλησε την μπάλα και με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω απ' την περιοχή, έστειλε την μπάλα... συστημένη στο δεξί παραθυράκι του Τσιντώτα γράφοντας το 1-2 και την ολική ανατροπή στο ματς.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας (80' Ρότα), Μοχαμάντι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμόες (87' Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80' Σάκχοβ), Μάνταλος, Άμραμπατ (88' Γέβτιτς), Λιβάι Γκαρσία (65' Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Χουχούμης, Κορνέλιους, Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Αντούνες (64' Μάρτεσον), Μεντόσα (85' Τσιγγάρας), Ντουάρτε (85' Μάλης), Μπαρμπόσα (70' Μόρσεϊ), Βέργος (70' Καρέλης).

ΑΕΚSuperLeagueΠαναιτωλικός