Αθλητισμός|17.01.2022 12:16

Australian Open: Αγχώθηκε αλλά έκανε το πρώτο βήμα στη Μελβούρνη η Μαρία Σάκκαρη

Newsroom

Πιο δύσκολα από ό,τι αναμενόταν, η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Τατιάνα Μαρία και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open. Στο ματς που άνοιξε την αυλαία στη Rod Laver Arena, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της 34χρονης Γερμανίδας (Νο.287) με 6-4, 7-6(2) σε 1 ώρα και 46 λεπτά και θα περιμένει τη Σάσνοβιτς ή τη Ζενγκ στη φάση των «64» του τουρνουά της Μελβούρνης.

Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά η Σάκκαρη στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα ήταν αποτελεσματική και θα μπει ξανά στο court την ερχόμενη Τετάρτη (19/1) για να κάνει άλλο ένα βήμα προς τη διάκριση. Η αγχωτική πρεμιέρα της Μαρίας φαίνεται και από τα αβίαστα λάθη της (37 έναντι 23 της αντιπάλου της), όμως σε γενικές γραμμές βρήκε λύσεις με το σερβίς της και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε από την πολύπειρη Γερμανίδα. Ήταν καλή και στο φιλέ, όπου κέρδισε 23/28 πόντους.

Ο αγώνας ξεκίνησε με... ανταλλαγή μπρέικ και την Τατιάνα Μαρία να στέκεται ανέλπιστα καλά στο court. H Σάκκαρη, ωστόσο, μετά από τέσσερις χαμένες ευκαιρίες, σημείωσε το πολυπόθητο μπρέικ στο 4-4 και δεν δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να «γράψει» το 1-0. Κλειστό ήταν και το δεύτερο σετ και, μάλιστα, αυτή που φαινόταν πιο απειλητική ήταν η Γερμανίδα. Η Σάκκαρη, ωστόσο, έσβησε και τα τρία μπρέικ πόιντ της, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο τάι μπρέικ, όπου η Νο.8 τενίστρια στον κόσμο ήταν... μια κλάση ανώτερη και χωρίς κανένα πρόβλημα έκλεισε τον αγώνα, αποφεύγοντας τα μπλεξίματα.

ειδήσεις τώραΜαρία ΣάκκαρηΤένιςAustralian Open