Αθλητισμός|23.01.2022 23:30

Copa Africa: Νοκ άουτ η Νιγηρία απ' την ψυχωμένη Τυνησία - Πέρασε στα πέναλτι η Μπουρκίνα Φάσο

Newsroom

Η Νιγηρία φάνταζε ως ένα απ' τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, άλλοτε Copa Africa, έχοντας ολοκληρώσει τον όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, αλλά η Τυνησία είχε την ψυχή στο πρώτο νοκ άουτ ματς, επικράτησε 1-0 και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση, όπου θα παίξει με την Μπουρκίνα Φάσο.

Το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Μσάκνι στο 47΄ έκρινε την αναμέτρηση στο «Stade Roumde Adjia» του Καμερούν σε ένα ματς με μέτριο θέαμα και ελάχιστες φάσεις. Το έργο της Νιγηρίας έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν στο 64΄ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ιβόμπι.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Οκόγε, Άινα, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Σανουσί, Εντίντι, Αγιοντέλε Αρίμπο, Τσουκουέζε (75' Σαντίκ), Ιχεανάτσο (59' Ιγουόμπι), Σάιμον, Αγουονίγι (60' Ολαγίνκα)

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μπεν Σαΐντ, Ντρέγκερ, Ιφά, Ταλμπί, Χανταντί, Μπεν Σλιμάν (90+4' Ρεκίκ), Σκιρί, Λαϊντουνί, Ραφιά (69' Σλιτί), Τζαζιρί (86' Τζεμπαλί), Μσακνί (86' Καζρί)

Προηγουμένως, την πρόκριση στα προημιτελικά πανηγύρισε και η Μπουρκίνα Φάσο, η οποία επικράτησε με 7-6 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1κ.α. & παρ.) της Γκαμπόν στο «Stade Limbe». Η Μπουρκίνα Φάσο άνοιξε το σκορ στο 28΄ με τον Τραορέ, ο οποίος δέκα λεπτά νωρίτερα είχε αστοχήσει σε πέναλτι. Η Γκαμπόν ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (91') μολονότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Ομπίσα στο 68΄ με δεύτερη κίτρινη.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση χωρίς να αλλάξει το σκορ και οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Ο Ουεντράγκο ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, αφού προηγουμένως είχε αστοχήσει ο Γκαμπονέζος Παλούν διαμορφώνοντας το 7-6.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κοφί, Ι. Καμπορέ, Σ. Ουαταρά, Ε. Ταπσόμπα, Γιαγκό, Γκίρα, Τουρέ (114' Ι. Ουεντραογκό), Ντ. Ουαταρά (90' Α. Ταπσόμπα), Σανγκαρέ (82' Σιμπορέ), Μπαντέ (73' Σανογκό), Μπ. Τραορέ (82' Κονατέ)

ΓΚΑΜΠΟΝ: Αμονομέ, Παλούν, Εκουέλ Μανγκά, Ομπισά, Ογιονό (50' Μεγέ), Μκουκετού Μουσουντά (46' Αμεκά), Μπιγογκό Ποκό, Ομπιάνγκ (85' Ενγκακουτού Γιαπεντέ), Μπουπεντζά, Κανγκά, Αλεβινά (50' Μπουανγκά)

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  • Κυριακή 23/01

Μπουρκίνα Φάσο - Γκαμπόν 7-6 (1-1 κ.α., παρ.)
Νιγηρία - Τυνησία 0-1

  • Δευτέρα 24/01

Γουινέα - Γκάμπια
Καμερούν - Κομόρες

  • Τρίτη 25/01

Σενεγάλη - Πράσινο Ακρωτήρι
Μαρόκο - Μαλάουι

  • Τετάρτη 26/01

Ακτή Ελεφαντοστού - Αίγυπτος
Ισημερινή Γουινέα - Μάλι

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία
Σενεγάλη ή Πράσινο Ακρωτήρι - Μάλι ή Ισημερινή Γουινέα
Γουινέα ή Γκάμπια - Καμερούν ή Κομόρες
Ακτή Ελεφαντοστού ή Αίγυπτος - Μαρόκο ή Μαλάουι

Μπουρκίνα ΦάσοΤυνησίαΚύπελλο Εθνών Αφρικής Κόπα ΑφρικαΕθνική Νιγηρίας