Αθλητισμός|30.01.2022 21:31

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ αλλά δεν έσπασε τη... γραμμή Μαζινό του Ολυμπιακού στην Τούμπα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τις εντυπώσεις στο ντέρμπι της Τούμπας αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ολυμπιακό για να μειώσει τη διαφορά απ' την κορυφή της βαθμολογίας στη Super League. Ο Δικέφαλος έπαιξε για να κερδίσει, οι Ερυθρόλευκοι για να μην χάσουν αλλά στο τέλος επικράτησε η άμυνα της επίθεσης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς για δεύτερο σερί ντέρμπι, όπως έκανε και στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, κατέβηκε στο γήπεδο έχοντας ως ξεκάθαρη στόχευση την αποφυγή της ήττας. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου κυνήγησε με νύχια και με δόντια το τρίποντο, ωστόσο ο εξαιρετικός Βατσλίκ και οι κακές τελικές επιλογές των παικτών του Δικεφάλου, στέρησαν απ' τους Θεσσαλονικείς ένα τρίποντο που θα τους έφερνε στο -6. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το αήττητό του, κρατήθηκε στο +9, παρέμεινε μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, αλλά και πάλι η εικόνα του στο γήπεδο δεν ήταν πειστική.

Η εικόνα του ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στο ξεκίνημα του ματς δείχνοντας όρεξη για να ασκήσει μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό. Και τα κατάφερε απειλώντας στο 2' με τον Κούρτιτς που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα, στο 7' ξανά με τον Σλοβένο που νικήθηκε απ' τον Βατσλίκ, ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά και στην τρομερή κεφαλιά του Ίνγκασον στο 8'. Η... ασπρόμαυρη απειλή συνεχίστηκε στο 9' με σουτ του Τσιγγάρα από καλή θέση που κατέληξε άουτ.

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στο τέρμα του ΠΑΟΚ στο 12' με κεφαλιά του Τικίνιο που κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη, ενώ στο 14' ο Βατσλίκ κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε φαλτσαριστό σουτ του Μπίσεσβαρ και στο 23' σε σουτ του Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ έχασε νωρίς λόγω τραυματισμού τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 38' απ' τον Ζαμπά και ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε και που δικαιούτο στο 42'. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ από πλάγια θέση και ο Μπα στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ που νικήθηκε για πρώτη φορά στο ματς από... φίλια πυρά.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ όμως έμειναν στους... πανηγυρισμούς και ο Ολυμπιακός σε μια ανύποπτη φάση έφτασε άμεσα στην ισοφάριση. Στο 43' ο Μαντί Καμαρά δεν έπιασε γεμάτο το σουτ, το οποίο όμως του βγήκε... ασίστ και ο Τικίνιο, ο οποίος έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου, έμεινε αμαρκάριστος και με κεφαλιά έφερε το σκορ στα ίσια.

Στο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του άλλαξε παίκτες και σύστημα (εγκατέλειψε το 3-4-3), ρίχνοντας στη μάχη τους Λαλά και Μπουχαλάκη αντί των Ανδρούτσου και Μπα. Και πάλι όμως ο ΠΑΟΚ είχε τις μεγαλύτερες φάσεις καθώς απείλησε στο 52' με τον Ζίβκοβιτς που νικήθηκε απ' τον Βατσλίκ και στο 53' με τον Τσιγγάρα, που νικήθηκε απ' το δοκάρι!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλησε να δώσει πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του δείχνοντας και τη στόχευσή του στο ματς ρίχνοντας στον αγώνα τον Σίντκλεϊ και τον Μιτρίτσα αντί του Βιεϊρίνια και του Τσιγγάρα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός παίζοντας για να μην χάσει και με το μυαλό του στην άμυνα, κράτησε τον ΠΑΟΚ μακριά απ' το δεύτερο γκολ και έμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (87' Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (67' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (87' Σβαμπ), Τσιγγάρας (67' Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (38' Ζαμπά), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Μπουχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος (46' Λαλά), Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (90' Βρουσάι), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί).

ΟλυμπιακόςSuperLeagueΠΑΟΚ