Αθλητισμός|03.02.2019 17:53

Super League: Λαϊκά δικαστήρια στoν Απόλλωνα μετά την ήττα από τον Αστέρα

Μιχάλης Παπαδάκος

Τα συνθήματα των λιγοστών πιστών οπαδών του Απόλλωνα Σμύρνης κατά της διοίκησης του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη ήταν αυτά που στιγμάτισαν την αναμέτρηση της ήδη καταδικασμένης «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα συνεχόμενα «φύγε από ‘δω» με τα… παρελκόμενα, δημιούργησαν μεγάλη ένταση στις εξέδρες και οι περισσότεροι ασχολούνταν με όσα γίνονταν στην εξέδρα κι όχι με τα τεκταινόμενα στο χορτάρι. Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρκ Φερνάντεζ, ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 0-2 του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη.

Οι Αρκάδες που αγνοούσαν τη νίκη για τέσσερις αγωνιστικές, στις οποίες μετρούσαν ισάριθμες ήττες με 0-9 τέρματα παθητικό, πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα κι ανέβηκαν σχεδόν στη μέση του πίνακα, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνεχίζει να βυθίζεται… αύτανδρη στην Football League, όντας μακράν η χειρότερη ομάδα, βάσει αποτελεσμάτων, στην μεγάλη κατηγορία.

Στο 19’ με εξαιρετική κεφαλιά, αν και μικρός το δέμας, νίκησε την άμυνα των γηπεδούχων και τον Χουάντερσον για το 0-1. Τρικυμία στην άμυνα του Απόλλωνα, πέντε παίκτες κοιτούσαν τον Φερνάντεζ κι αυτός με συρτό πλασέ έκανε το 0-2 στο 58’. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ (77’), όμως η σουτάρα του Οριχουέλα σταμάτησε στο δεξί «Γ» της εστίας των Αρκάδων.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας, Γκίνο (51' λ.τ. Γαρουφαλιάς), Ντ' ούρσο (73' Ρώσσης), Μπεντινέλι, Ακόστα (55' Ριβέρο), Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνες, Βλάχος (82' Ματρικάρντι), Κυριακόπουλος (65' λ.τ. Ρόλε), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μουνάφο (12' λ.τ. Ιγκλέσιας), Καλτσάς, Φερνάντεζ, Μανιάς

Απόλλων ΣμύρνηςΑστέρας ΤρίποληςSuper League 1Παναγιώτης Μονεμβασιώτης