Αθλητισμός|13.02.2022 18:51

Η κατάρα συνεχίστηκε για τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ηττήθηκε στον τελικό του Ρότερνταμ απ' τον Αλιασίμ

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον εκπληκτικό Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ (6-4, 6-2) στον τελικό του Ρότερνταμ, μην μπορώντας να σπάσει την… κατάρα που τον ακολουθεί στα 500άρια τουρνουά ATP όπου έχει 0 στους 8 τελικούς!

Ήταν, υπό μία έννοια, η άτυπη μάχη των… ηττημένων: από τη μία ο 20χρονος υπερταλαντούχος Καναδός που μετρούσε 0/8 σε τελικούς συνολικά στην καριέρα του κι από την άλλη ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών που ναι μεν έχει στην κατοχή του μεγάλους τίτλους (ATP Finals και Masters), αλλά στα 500άρια τουρνουά είχε πάει επτά φορές στην πηγή και ουδέποτε ήπιε νερό. Τελικά ήταν ο Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ, που χαμογέλασε, παίζοντας αδιανόητο τένις βγαλμένο από... κομπιούτερ. Δεν συνάντησε σε κανένα σημείο πρόβλημα και έκαμψε σχετικά εύκολα την αντίσταση του Τσιτσιπά που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Το πράγμα φάνηκε από πολύ νωρίς προς τα πού πάει, καθώς μόλις στο πρώτο game του παιχνιδιού ο Καναδός έκανε εύκολα το break κι εν συνεχεία, εκμεταλλευόμενος τα απειράριθμα αβίαστα λάθη του Στέφανου, δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 1-0 (6-4) σε 40 λεπτά. Το δεύτερο σετ ξεκίνησε σαν ακριβές αγωνιστικό αντίγραφο του πρώτου: ο Αλιασίμ με τρομερές επιστροφές έκανε το break, σέρβιρε αδιανόητα καλά και έβρισκε γωνίες εκτός τενιστικής λογικής, ο Στέφανος έκανε μέχρι και διπλό λάθος στο σερβίς του χαρίζοντας ακόμα ένα break και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος μετά από μόλις 1 ώρα και 17 λεπτά (6-4, 6-2 ο 20χρονος Καναδός).

Με αυτή του τη νίκη το νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε, όπως είπαμε, τον πρώτο του τίτλο, κερδίζοντας επιτέλους- στην 9η προσπάθεια!- ένα τελικό. Στον αντίποδα, ο Τσιτσιπάς συνέχισε την σχέση… μίσους που έχει με τα 500αρια, μια και το ρεκόρ του ανέβηκε στο 0/8.

Πηγή: SDNA

ATP ΡότερνταμΦέλιξ Ογκιέρ ΑλιασίμΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις