Αθλητισμός|13.02.2022 21:28

Ο Εμβιλά τιμώρησε την αναποτελεσματική ΑΕΚ και κράτησε τον αήττητο Ολυμπιακό στο +9

Newsroom

Ένα στημένο του Βαλμπουενά και μια εκτέλεση του Εμβιλά έβγαλε τον Ολυμπιακό απ' τη δύσκολη θέση. Οι Πειραιώτες αν και ζορίστηκαν αρκετά απέναντι στην καλύτερη ΑΕΚ των τελευταίων εβδομάδων, βρήκαν τη λύση στο φινάλε και παρέμειναν αήττητοι για 22ο σερί ματς στη Super League, επαναφέροντας και πάλι τη διαφορά απ' τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο +9.

Το παιχνίδι άρχισε δυναμικά με τρεις καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 6' ο Τσούμπερ βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν «γεμάτη» με αποτέλεσμα να αστοχήσει. Ο Ολυμπιακός απάντησε με σουτ του Μπουχαλάκη στο 8' που κατέληξε άουτ και με δοκάρι του Μαντί Καμαρά στο 10'. Παρά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα, ο ρυθμός έπεσε, το παιχνίδι έγινε πιο δυναμικό με αποτέλεσμα να χαθεί η ποιότητα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό στο β' ημίχρονο αλλά η ΑΕΚ ήταν πιο απειλητική καθώς αρχικά στο 57' ο Ανσαριφάρντ έκανε το δυνατό σουτ μέσα απ' την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βατσλίκ, ενώ στο 65' ο Μανωλάς παραλίγο να πετύχει το αυτογκόλ της χρονιάς, όταν στην προσπάθειά του να απομακρύνει έκανε... στραβοκλωτσιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα έξω και με τον Βατσλίκ εκτός θέσης να κυνηγά την μπάλα...

Παρά την κυριαρχία της ΑΕΚ στο β' ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση από στατική φάση. Στο 84' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μανωλάς πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο επερχόμενος Εμβιλά νικήθηκε απ' τον Τσιντώτα στην πρώτη προσπάθεια αλλά πήρε το ριμπάουντ και με τη φόρα που είχε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46' Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80' Καρβάλιο), Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά (90' Μπα), Τικίνιο (80' Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (87' Σάκχοβ), Σιμόες, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ (80' Γέβτιτς).