Αθλητισμός|23.02.2022 00:00

Champions League: Άλμα πρόκρισης για Τσέλσι, ανοιχτοί λογαριασμοί για Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους

Newsroom

Ήταν φαβορί και το απέδειξε μέσα στο γήπεδο η Τσέλσι που επικράτησε άνετα της Λιλ με 2-0 για τα νοκ άουτ των 16 κάνοντας άλμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τη Γιουβέντους που αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία γεγονός που άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ των δύο ομάδων. 

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τη Γιουβέντους στο Μαδριγάλ και ονειρεμένα για τον Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ο νεαποκτηθείς επιθετικός των Μπιανκονέρι σκόραρε στο ντεμπούτο του στο Champions League. Και το έκανε στα 32 δευτερόλεπτα μετά από τη σέντρα σε ένα απ' τα γρηγορότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Έγινε ο παίκτης που σκοράρει το γρηγορότερο γκολ στο πρώτο του παιχνίδι στο Champions League. Η Γιουβέντους όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς δίνοντας την ευκαιρία στη Βιγιαρεάλ να μείνει ζωντανή καθώς στο 66' ο Ντάνι Παρέχο εκτέλεσε τον Σέζνι ισοφαρίζοντας (1-1) για το Κίτρινο Υποβρύχιο που αναθάρρησε κι ελπίζει...

Η Τσέλσι εξαρχής πήρε τα ηνία του ματς και με ένα γρήγορο γκολ μπήκε σε θέση οδηγού. Ο Χάβερτς άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 8', ενώ ο Πούλισικ διαμόρφωσε το 2-0 στο 63' έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Καντέ και ιδανικό τελείωμα. Η κάτοχος του Champions League αλλά και πλέον πρωταθλήτρια κόσμου, ήταν κυνική στο παιχνίδι της και (μάλλον) καθάρισε την πρόκριση καθώς θα πρέπει να αυτοκτονήσει στη Γαλλία σε δύο εβδομάδες.

Champions LeagueΤσέλσιΒιγιαρεάλΓιουβέντουςΛιλ