Αθλητισμός|23.02.2022 18:33

Εντυπωσιακή η Σάκκαρη στην Ντόχα - Πήρε ρεβάνς απ' την Πεγκούλα και προκρίθηκε στην 8άδα

Newsroom

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη επί της Τζέσικα Πεγκούλα στην Ντόχα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ έπειτα από μάχη 1 ώρας και 44 λεπτών και πήρε το εισιτήριο για τον προημιτελικό του τουρνουά της WTA, όπου θα αντιμετωπίσει την νεαρή και υπερταλαντούχα Κόκο Γκοφ. Παράλληλα, η Σάκκαρη πήρε και μια ρεβάνς απ' την Πεγκούλα για την ήττα που υπέστη στο πρόσφατο Australian Open καθώς η Αμερικανίδα ήταν εκείνη που στέρησε απ' το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού τένις την πρόκριση στα προημιτελικά.

Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα καθώς υπέστη μπρέικ στο 0-2. Απάντησε όμως άμεσα με μπρέικ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια προτού κάνει ένα δεύτερο μπρέικ στο καθοριστικό ένατο γκέιμ για το 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε για να πάρει το σετ και δεν έχασε επικρατώντας 6-4 έπειτα από 50 λεπτά.

Σαν σε... replay εξελίχθηκε το δεύτερο σετ καθώς η Πεγκούλα έκανε μπρέικ στη Σάκκαρη για το 0-2, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε απάντηση με μπρέικ στο αμέσως επόμενο γκέιμ. Οι δυο αθλήτριες διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο γκέιμ (5-5). Όμως η Μαρία κρατούσε το... καλό μπρέικ για το 6-5 προτού κλείσει το σετ και το ματς στο σερβίς της για το 7-5.

Στην εξέδρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που ξεπέρασε στον α' γύρο το εμπόδιο της Αμερικανίδας, με καταγωγή απ' την Κίνα, Αν Λι, πέραν του προπονητή της Τομ Χιλ και του επιτελείου της, έχει τη στήριξη και του αγαπημένου της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο γιος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ταξίδεψε στην Ντόχα προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της Μαρίας Σάκκαρη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρακολούθησε το ματς από το box της Μαρίας, στηρίζοντάς την στη μάχη για την πρόκριση.

Παρά τις φήμες που υπήρξαν προ εβδομάδων για χωρισμό της Σάκκαρη με τον Μητσοτάκη, το ζευγάρι παραμένει μαζί και δεν το κρύβει. Ο έρωτάς τους, που κρατά περίπου έναν χρόνο, είχε αποκαλυφθεί το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του Roland Garros, όπου ο γιος του πρωθυπουργού είχε κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στο box της Σάκκαρη πανηγυρίζοντας ένθερμα την πορεία της μέχρι τον ημιτελικό.

ΤένιςWTA ΝτόχαΜαρία Σάκκαρη