Αθλητισμός|23.02.2022 19:00

Βόλεϊ: Λύγισε στην Τουρκία ο Παναθηναϊκός που ψάχνει... ανατροπή-θαύμα στη ρεβάνς της Αθήνας

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε αλλά η εξαιρετική Χάλκμπανκ απ' την Τουρκία, που είναι αήττητη σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, είχε τις απαντήσεις κάθε φορά που οι Πράσινοι επιχειρούσαν να βάλουν δύσκολα. Οι Τούρκοι με πολύ καλό σερβίς και τον Ερνάντεζ να σηκώνει το επιθετικό βάρος πήραν τη νίκη με 3-0 σετ στον πρώτο ημιτελικό που έγινε στην Άγκυρα και πλέον έχουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό βόλεϊ του Challenge Cup.

Ο διαγώνιος από την Κούβα ήταν κομβικός έχοντας 20 πόντους με ποσοστό μεγαλύτερο απ' το 60% αποτελεσματικότητας στην επίθεση. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε προβλήματα στο κομμάτι της υποδοχής, γεγονός που δεν του επέτρεψε να παίξει με τους κεντρικούς του, με αποτέλεσμα οι Στάλεκαρ και Ρανγκέλ να κινηθούν σε ρηχά νερά. Ο Ντεν Ντρις ήταν πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κάνοντας όμως κρίσιμα λάθη στο φινάλε του τρίτου σετ. Ακόμη ένα καλό ματς έκανε ο Πρωτοψάλτης με πάνω από 50% αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Πλέον ο Παναθηναϊκός κυνηγά ένα θαύμα στη ρεβάνς. Το Τριφύλλι στο ματς της 1ης Μαρτίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά (20.00) θέλει καθαρή νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ προκειμένου να οδηγήσει την υπόθεση πρόκριση στο «χρυσό» σετ όπως έγινε και με την ισπανική Τερουέλ στην προηγούμενη φάση.

Τα σετ: 25-22, 25-20, 25-21.

βόλεϊΠαναθηναϊκός