Αθλητισμός|21.03.2022 21:01

Πρώτη Πογιέτ στην Εθνική ομάδα - «Θέλω να αποκτήσουν πνεύμα νικητή οι παίκτες»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Την πρώτη του γνωριμία με τους Έλληνες διεθνείς είχε τη Δευτέρα (21/3) ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας, Γκουστάβο Πογιέτ. Οι διεθνείς συγκεντρώθηκαν έπειτα από τέσσερις μήνες ενόψει των φιλικών αναμετρήσεων με Ρουμανία (25/3) και Μαυροβούνιο (28/3) και δούλεψαν υπό τις οδηγίες του Ουρουγουανού προπονητή, ο οποίος μίλησε στην ομάδα για τα θέλω του στη νέα εποχή που ξημέρωσε στη Γαλανόλευκη.

Στην παρούσα φάση ο Πογιέτ δεν μπορεί να ποντάρει στον Σταφυλίδη που είναι τραυματίας. Αντ' αυτού, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ο Λύρατζης, ενώ την παρθενική του παρουσία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποιεί και ο 19χρονος Χρήστος Κουρφαλίδης, ο οποίος αγωνίζεται στην ιταλική Κάλιαρι. Επίσης, συγκριτικά με τις αρχικές κλήσεις εκτός είναι και οι Μασούρας, Βρουσάι λόγω αδιαθεσίας, για τους οποίους επί του παρόντος δεν υπάρχει αντικατάσταση.

Τα δύο ματς με Ρουμανία και Μαυροβούνιο είναι η ευκαιρία για τον Πογιέτ να διαπιστώσει σε συνθήκες αγώνα σε ποιους παίκτες μπορεί να υπολογίζει, ενώ ταυτόχρονα θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα ενόψει των επίσημων αγώνων που θα διεξαχθούν προσεχώς στο Nations League.

Πογιέτ: «Πνεύμα νικητή»

Ο Γκουστάβο Πογιέτ μίλησε για τη νοοτροπία που θέλει να περάσει στους Έλληνες παίκτες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να αποκτήσουν πνεύμα νικητή οι παίκτες» και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να παίζουμε καλά, αλλά το σημαντικότερο είναι να νικάμε». Όσο για τα φιλικά, ο Πογιέτ επισήμανε ότι «είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε πράγματα. Θα δουλέψουμε με τους παίκτες, να δούμε και την κατάσταση τους».

«Με την εμπειρία μου ως προπονητής όλα αυτά τα χρονιά, πάντα υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών και απουσίες. Έχουμε τους παίκτες για να βρούμε τις λύσεις», είπε ακόμη ο Ουρουγουανός που στη συνέχεια στάθηκε στην κλήση του Λευτέρη Λύρατζη, ο οποίος πήρε τη θέση του Κώστα Σταφυλίδη: «Τον Λύρατζη τον έχουμε στη λίστα μας, προέρχεται από την Ελπίδων. Είχε πολύ καλή εμφάνιση στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Οι επιλογές των κλήσεων γίνονται από μια μεγάλη λίστα 45 και πλέον ποδοσφαιριστών», τόνισε ο Ουρουγουανός προπονητής.

Η αποστολή της Εθνικής

Αναλυτικά οι κλήσεις του Πογιέτ: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Λευτέρης Λύρατζης, Δημήτρης Γούτας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Νικολάου, Λάζαρος Ρότα, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Χρήστος Κουρφαλίδης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Λημνιός, Πέτρος Μάνταλος, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Γιακουμάκης, Ευθύμης Κουλούρης, Βαγγέλης Παυλίδης.

Εθνική ομάδαεθνική ΕλλάδαςΓκουστάβο Πογιέτ