Αθλητισμός | 02.04.2022 20:30

«Νικητής» ο Ρομέρο στη Νεάπολη - Σοκαριστικός τραυματισμός του Ουρουγουανού, σώθηκε χάρη στη γρήγορη επέμβαση των γιατρών

Newsroom

Δίχως νικητή τελείωσε η... ματσάρα που έγινε στη Νεάπολη για τη 2η αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League. Ιωνικός και Βόλος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 σε ένα παιχνίδι που «σημαδεύτηκε» από τον σοβαρό τραυματισμό του Φράνκο Ρομέρο στο 19ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στον Μάντζη αλλά οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν με τους Φερνάντες και Φαν Βέερτ.

O σοκαριστικός τραυματισμός του Ρομέρο

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ νωρίς. Από εκτέλεση κόρνερ του Αίας Αοσμαν, ο Μάντζης πήρε την κεφαλιά νικώντας και τον Μπόρις Κλέιμαν για το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό. Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ρομέρο στο 18’ άφησε σε δεύτερη μοίρα το ποδόσφαιρο.  Μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας, ο Ρομέρο έπεσε στο έδαφος με σοκαριστικό τρόπο, του γύρισε η γλώσσα και έχασε τις αισθήσεις του. Ο πολύπειρος γιατρός του Ιωνικού, Χρήστος Δάρας, αντέδρασε αμέσως και έφυγε πρώτος προς το μέρος του Ουρουγουανού, ενώ άμεση ήταν και η κινητοποίηση των υπολοίπων, του ιατρικού τιμ του Βόλου, και του διασώστη του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο γήπεδο. Η γρήγορη αντίδραση όλων, βοήθησε τον παίκτη να ξεπεράσει αμέσως το πρόβλημα και να φύγει με τις αισθήσεις του από το γήπεδο και να πάει στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως λίγη ώρα ενημέρωσε επίσημα η ΠΑΕ Βόλος, δεν υπάρχει καμία περαιτέρω ανησυχία για την κατάστασή του, ενώ ευχαρίστησε δημόσια και τον Χρήστο Δάρα για την άμεση παρέμβασή του.

Τελικά στο 52’ ο Μάντζης πέτυχε με ωραίο πλασέ το 2-0, όντας παραλήπτης της ωραίας συνεργασίας των Λένις, Άοσμαν. Οι Θεσσαλοί αντέδρασαν και μάλιστα άκρως πειστικά. Την κεφαλιά του Λεβέν Γκιουλέν έδιωξε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης στο 59’ ενώ στο 63’ η κεφαλιά του Φαν Βέερτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δυο λεπτά μετά, το ωραίο σουτ με το αριστερό του Φερνάντες, δεν άφησε περιθώρια στον τερματοφύλακα του Ιωνικού, για το 2-1. Στο 69’, ο Ευστάθιος Γκορτσίλας - μετά και τη σύμφωνη γνώμη του VARίστα Σπυρίδωνα Ζαμπάλα - καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Μύγα. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Φαν Βέερτ για το 2-2 στο 71ο λεπτό.

Ο ένας βαθμός δεν άλλαξε τη βαθμολογική θέση των δύο συλλόγων, ωστόσο τους έφερε ακόμα πιο κοντά στην απευθείας παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, πέντε αγώνες πριν το φινάλε.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Αοσμαν (76’ Πλατέλλας), Ντάλσιο (76’ Κιάκος), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάντσες, Ρομαό, Κάνιας, Λένις (84’ Βαλέντε / 90’+3’ Τσιριγώτης), Μάντζης (76’ Τουράμ).

ΝΠΣ Βόλος: Κλέιμαν, Γκουλέν, Άλχο, Φερράρι, Ρομέρο (25’ Ρίνερ), Πουρίτα (55’ Ρεγκατέν), Φερνάντες, Νίνης (54’ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μπαρτόλο (77’ Ροσέρο), Φαν Βέερτ.

ειδήσεις τώραSuperLeagueΙωνικός ΝικαίαςΒόλος ΝΠΣ