Αθλητισμός|10.04.2022 21:10

Ανώτερος αλλά άστοχος ο Παναθηναϊκός στα Ιωάννινα, κόλλησε στην ισοπαλία

Newsroom

Χωρίς νικητή, αλλά με τον Παναθηναϊκό μεγάλο χαμένο εξαιτίας των πολλών ευκαιριών αλλά και της άδικης αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Χουάνκαρ στο 80’ (χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), ολοκληρώθηκε το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με το Τριφύλλι στους Ζωσιμάδες (0-0) για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 70
  2. ΠΑΟΚ 59
  3. Άρης 50
  4. Παναθηναϊκός 48
  5. ΑΕΚ 48
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 43

Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τους Ηπειρώτες αλλά δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με σημαντικότερη το δοκάρι του Μαουρίσιο στο 31’, ενώ έχουν το δικαίωμα να βράζουν με τη διαιτησία του Ούγγρου Βαντ Ιστβαν που εξάντλησε την αυστηρότητά του στην αποβολή του Χουάνκαρ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς δίνοντας σημασία στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατάφερε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού από τα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, κατά την προσφιλή του συνήθεια, περίμενε καλά οργανωμένος πίσω από τη μπάλα σε άμυνα χώρου, αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρέσινγκ του τριφυλλιού, με συνέπεια να κλείσει το πρώτο ημίχρονο δίχως ούτε μία υποσχόμενη ευκαιρία για γκολ. Ταυτόχρονα οι Ηπειρώτες πήγαν στην ανάπαυλα των ημιχρόνων έχοντας ως σύμμαχο την τύχη, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς ανώτερος.

Οι πράσινοι είχαν την τεράστια ευκαιρία στο σουτ του Μαουρίσιο που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν στο 31’, ενώ έφτασαν κοντά στο γκολ τόσο στο 23’ μετά από συνεργασία των Χουάνκαρ-Αϊτόρ και σουτ του τελευταίου στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, όσο και στο 36’ σε φαλτσαριστό πλασέ με φάλτσο του Βέλεθ που πέρασε άουτ. Η γενικότερη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί αλλά να μην βρίσκει δίχτυα, έχοντας υπέρ του την κατοχή (67%-33%), τις τελικές (6-2) και τα κόρνερ (6-2).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Αϊτόρ να αστοχεί από τη μικρή περιοχή μετά από ωραία σέντρα του Κώτσιρα (62’). Οσο περνούσε η ώρα οι πράσινοι εμφάνισαν σημάδια κόπωσης και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 65’ αλλά στο 80’ τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο Χουάνκαρ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Ούγγρο διαιτητή Βαντ Ιστβαν για χτύπημα του Ισπανού στον Περέα.

Στο 89’ ο Καραχάλιος μπλόκαρε σωτήρια το σουτ του Χατζηγιοβάνη που είχε μπει στην περιοχή από κάθετη πάσα του Βιτάλ, στην τελευταία υποσχόμενη ευκαιρία του ματς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ (96’ Λιάσος), Στάνκο, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Μορέιρα (56’ Λώλης), Περέα (89’ Παντελάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (76’ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (79’ Βιτάλ), Αϊτόρ (85’ Σάντσες), Ιωαννίδης (75’ Χατζηγιοβάνης).

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΠΑΣ Γιάννινα