Αθλητισμός | 14.04.2022 07:45

ΠΑΟΚ - Μαρσέιγ: Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Δικέφαλος στην Τούμπα

Newsroom

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για τον ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος υποδέχεται απόψε (14/4) στις 22.00 (COSMOTE SPORT 2 HD) στο γήπεδο της Τούμπας τη Μαρσέιγ για την προημιτελική φάση του Europa Conference League. Κι έχει ένα όνειρο τρελό -αλλά καθόλου απατηλό- για την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εφόσον τα καταφέρει θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που θα παίξει σε έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό και η πρώτη συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την παρουσία του Παναθηναϊκού στην τετράδα του Champions League το 1995-96.

Έτοιμος να... πετάξει ο ΠΑΟΚ

21 χρόνια μετά, ο ΠΑΟΚ είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική πρόκληση στην σύγχρονη ιστορία του σε διεθνές επίπεδο. Το έργο του όμως κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι, καθώς απέναντί του θα βρει μια εξαιρετικά επικίνδυνη ομάδα, που διαθέτει εκτός από ποιότητα και ταλέντο, μια πολύ βαριά φανέλα έστω κι αν τις τελευταίες δεκαετίες αδυνατεί να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο. Η Μαρσέιγ, όπως έδειξε στο α' ημίχρονο στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας, είναι ικανή για το καλύτερο, διάστημα κατά το οποίο πέτυχε δύο γκολ και προηγήθηκε 2-0. Κι ο ΠΑΟΚ όμως, με τη φανταστική αντίδραση που έβγαλε στο β' ημίχρονο μειώνοντας τελικά σε 2-1, έδειξε ότι στο καλό του διάστημα είναι ικανός για πολύ μεγάλα πράγματα. Ως εκ τούτου, όλα δείχνουν πως η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στην καλή (ή την κακή) στιγμή που θα βρεθούν οι δυο αντίπαλοι. 90 λεπτά; 120; Ή και παραπάνω εφόσον χρειαστούν πέναλτι!

Το βέβαιο είναι ότι θα σπάσουν καρδιές στην Τούμπα, όπου δεν θα πέφτει... καρφίτσα. Η απαγόρευση παρουσίας οπαδών της Μαρσέιγ στη Θεσσαλονίκη λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων που προκάλεσαν οι γηπεδούχοι στη Μασσαλία (εντός και εκτός γηπέδου) θα φέρει μια αποκλειστικά... ασπρόμαυτη θύελλα στις εξέδρες. Περίπου 29.000 φίλοι του ΠΑΟΚ θα συρρεύσουν στην Τούμπα για να στηρίξουν την ομάδα και να πανηγυρίσουν έναν ιστορικό θρίαμβο. Η Τούμπα θα είναι... καμίνι και ο κόσμος της ομάδας θα αποτελέσει τον 12ο παίκτη σπρώχνοντας σε μια μεγάλη πρόκριση...

Χωρίς προβλήματα ο Δικέφαλος

Η τελευταία προπόνηση της ομάδας του Δικεφάλου περιλάμβανε δουλειά στις τελευταίες τακτικές λεπτομέρειες της αναμέτρησης, με έμφαση στις στατικές φάσεις. Το θετικό είναι πριν από ένα τόσο κρίσιμο ματς πως ο  Λουτσέσκου μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του πέραν του τραυματία Γιάννη Μιχαηλίδη. Αναλυτικά οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή για τον επαναληπτικό της Τούμπας είναι οι: Πασχαλάκης, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Τέιλορ, Μιχάι, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες, Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα, Άκπομ, Τσόλακ.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί οι Γάλλοι να έμοιαζαν αισιόδοξοι για το «κανόνι» τους, Αρκάντιους Μίλικ ενόψει Τούμπας, υπογραμμίζοντας πως φιγουράρει ακόμη και για βασικός προκειμένου να ανεβάσει στροφές ενόψει και του αγώνα πρωταθλήματος με την Παρί, ωστόσο, η απουσία του Πολωνού από την πρωινή προπόνηση της Μαρσέιγ, ανέτρεψε τα δεδομένα...

Στα... πιτς ο Μίλικ

Ο Πολωνός παραμένει στα... πιτς και ως εκ τούτου δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας του στη Θεσσαλονίκη, χάνοντας και τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Κάτι που αποτυπώθηκε και στους «εκλεκτούς» του Σαμπάολι για την Τούμπα! Επιστροφή στην αποστολή για Τσαλέτα - Τσαρ ενώ στους «εκλεκτούς» Σαμπάολι συμπεριλήφθηκε και ο μέχρι πρότινος αμφίβολος λόγω ενός τραυματισμού, Μπακαμπού. Πάντως ακόμη κι ο Σαμπάολι δεν θα βρίσκεται στον πάγκο των Μασσαλών λόγω τιμωρίας γεγονός που θα φέρει τον βοηθό του Χόρχε Ντέσιο σε... αφεντικό στον πάγκο των Μασσαλών.

Αναλυτικά η αποστολή των Γάλλων για την Τούμπα: Μανταντά, Λόπες, Ενγκαπαντουένμπου, Σαλίμπα, Τσαλέτα- Καρ, Κολάσιντας, Λιρόλα, Πέρεθ, Μουστιέρ, Μαντί, Γκιέγιε, Ρονζιέρ, Γκεντουζί, Μπερτέλι, Πίτου, Μπακαμπού, Παγέ, Χαρίτ, Ουντέρ, Μπεναγιά.

Η μάχη των πάγκων

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχολίασε για τη Μαρσέιγ: «Δεν πιστεύω ότι η Μαρσέιγ στηρίζεται σε έναν παίκτη. Είναι ομάδα υψηλού επιπέδου και έχει εξαιρετική οργάνωση, με παίκτες με ποιότητα και πολλές επιλογές. Δεν πιστεύω ότι θα μείνει να… παραπονιέται για τις απουσίες της και για την έλλειψη φρεσκάδας. Έχει παίξει πολλά παιχνίδια φέτος όπως και εμείς και έχει την εμπειρία να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή». Από την άλλη, ο Ντέσιο είπε παραμονές του αγώνα ότι «ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα, δεν πρέπει να σταθούμε σε παίκτες ξεχωριστά. Όποιος επιβάλλει το ρυθμό του, τη στρατηγική του, θα είναι αυτός που θα προκριθεί...».

ΜαρσέιγΠΑΟΚEuropa Conference League