Αθλητισμός|20.04.2022 20:18

Κύπελλο Ελλάδας: Προβάδισμα πρόκρισης του Παναθηναϊκού αλλά με το «φτωχό» 1-0 επί της Λαμίας

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στη Λαμία και βρίσκεται ένα βήμα μακριά απ' τον τελικό Κυπέλλου της 21ης Μαΐου. Ωστόσο, οι Πράσινοι, που θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει την πρόκριση από σήμερα, παρά τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν, έμειναν μόλις στο 1-0 δίνοντας στη Λαμία δικαίωμα στο όνειρο ενόψει της ρεβάνς της Τετάρτης του Πάσχα (27/4) στο Αθ. Διάκος. Το γκολ της νίκης για το Τριφύλλι πέτυχε ο Ιωαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση για να καθαρίσει την πρόκριση και πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 19’ μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Κώτσιρα και ιδανικό τελείωμα του Ιωαννίδη μέσα απ’ την περιοχή για το 1-0. 

Οι Πράσινοι παρέμειναν με το... γκάζι στο πόδι και έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους με Γκατσίνοβιτς στο 23', Παλάσιος στο 36' και Ιωαννίδη στο 43', ενώ «φωνάζουν» και για ένα πέναλτι σε χέρι του Τζανετόπουλου εντός περιοχής στο 36'. Η Λαμία είχε μια καλή στιγμή με σουτ του Τιρόνε στο 45+5' δίχως όμως να αλλάξει το 1-0 στο ημίχρονο.

Στο β' ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός, δημιούργησε πολλές και κλασικές ευκαιρίες αλλά δεύτερο γκολ δεν βρήκε με αποτέλεσμα να αφήσει ανοιχτή μια χαραμάδα ελπίδας στην ομάδα της Φθιώτιδας, που όμως θα πρέπει να κυνηγήσει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα απέναντι σε μια απ' τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (72’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς (72’ Καρλίτος), Αϊτόρ (80’ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (85’ Αλεξανδρόπουλος).

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής (46’ Νταβίντ Σιμόν), Λούκας, Τιρόνε (70’ Τζανδάρης), Μπεχαράνο (88’ Γκέντσογλου), Νούνιες, Ελευθεριάδης (70’ Ρόμανιτς), Καραμάνος (62’ Μανούσος).

Κύπελλο ΕλλάδαςΠαναθηναϊκόςΛαμία ΠΑΕ