Αθλητισμός|30.04.2022 17:12

Σοκ για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Μίνο Ραϊόλα

Newsroom

Δυστυχώς, αυτή τη φορά δεν είναι fake news. Ο Μίνο Ραϊόλα, ένας απ' τους γνωστότερους μάνατζερ ποδοσφαιριστών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών έχοντας νοσηλευτεί από τον περασμένο Ιανουάριο με βαριά ασθένεια στους πνεύμονες. Προ δύο ημερών λανθασμένα, λόγω κακής πληροφόρησης, γράφτηκε στον παγκόσμιο Τύπο ότι ο Ιταλοολλανδός ατζέντης πέθανε, κάτι που διαψεύστηκε σκωπτικά απ' τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter κάνοντας μάλιστα και χιούμορ γράφοντας ότι «με πέθαναν δεύτερη φορά» κι ότι «έχω και την ικανότητα να ανασταίνομαι». Η αλήθεια είναι ότι ο Ραϊόλα βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση κι ότι έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίχως όμως να τα καταφέρει. 

H ανακοίνωση της οικογένειας του Μίνο Ραϊόλα

Την τραγική είδηση γνωστοποίησε η οικογένειά του με ανακοίνωση στο twitter στην οποία σημειώνεται: «Με απέραντη θλίψη μοιραζόμαστε το θάνατο του πιο στοργικού και εκπληκτικού ποδοσφαιρικού παράγοντα που υπήρξε ποτέ. Ο Μίνο πάλεψε μέχρι τέλους με την ίδια δύναμη που έβαζε στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων για να υπερασπιστεί τους παίκτες μας. Ως συνήθως, ο Μίνο μας έκανε υπερήφανους και δεν το κατάλαβε ποτέ.

Ο Μίνο άγγιξε τόσες πολλές ζωές μέσα από τη δουλειά του και έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Η παρουσία του θα μας λείψει για πάντα. Η αποστολή του Μίνο να κάνει το ποδόσφαιρο ένα καλύτερο μέρος για τους παίκτες θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος. Ευχαριστούμε όλους για την τεράστια υποστήριξη που λάβαμε κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών και ζητάμε σεβασμό στην ιδιωτική ζωή της οικογένειας και των φίλων σε αυτή τη στιγμή της θλίψης»

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποχαιρετά έναν από τους διασημότερους ατζέντηδες

Ο Ραϊόλα υπήρξε ένας μεγαλομάνατζερ, απ' τους διασημότερους στο ποδόσφαιρο, που είχε στο πελατολόγιό του ορισμένους απ' τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο όπως οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Πολ Πογκμπά, Έρλινγκ Χάαλαντ, Μάριο Μπαλοτέλι, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και άλλους. Απ' την ελληνική αγορά εκπροσωπούσε τον Κώστα Μανωλά.

Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν και πάλι στο επίκεντρο λόγω του Έρλινγκ Χάαλαντ, ενός απ' τους πιο «καυτούς» παίκτες στο μεταγραφικό παζάρι με τη Μάντσεστερ Σίτι, την Μπαρτσελόνα, την Μπάγερν και τη Ρεάλ Μαδρίτης να διαπραγματεύονται για τη μεταγραφή του.

Ο εκκεντρικός Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος θεωρείτο πολύ δύσκολος και σκληρός στις διαπραγματεύσεις επιζητώντας πάντοτε ακόμη και περισσότερα απ' όσα άξιζαν οι πελάτες του, γεννήθηκε στην Ιταλία αλλά μεγάλωσε στην Ολλανδία. Άρχισε να δουλεύει ως πιτσαδόρος, είχε έφεση στις γλώσσες και τελικά κατόρθωσε να γίνει ένας απ' τους μεγαλύτερους και πλουσιότερους ατζέντηδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του αγγίζει τα 84,7 εκατομμύρια δολάρια.

ειδήσεις τώραθάνατοςΜίνο Ραϊόλα