Αθλητισμός|01.05.2022 19:15

Πρώτη νίκη μετά από πέντε ματς για τον Ολυμπιακό με κεραυνό του Ρόνι Λόπες στο 98'

Newsroom

Με την ψυχή στο στόμα και με αρκετό άγχος ο Ολυμπιακός τα κατάφερε και έκανε νίκη έπειτα από ενάμιση μήνα καθώς επικράτησε 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Γ. Καραϊσκάκης με κεραυνό του Ρόνι Λόπες στο 98'! Στο θεωρητικά πιο εύκολο ματς των πλέι οφ της Super League, οι Πειραιώτες και πάλι δεν είχαν καλή απόδοση αλλά στο φινάλε βρήκαν το νικητήριο γκολ κι έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε αγώνων δίχως νίκη, μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, το 1-1 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, την ήττα με 1-0 απ' τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τις δύο ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας (0-0 και 1-1).

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Ελ Αραμπί (6΄) και Ροντρίγκες (43΄), αλλά ο εξαιρετικός Άγιαξ της Ηπείρου απάντησε με τον Περέα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους και τον Σνάιντερ στο 80΄, προτού «μιλήσει» ο Πορτογάλος, που έφερε τους Πειραιώτες πιο κοντά στη «μαθηματική» κατάκτηση του τίτλου.

Το γρήγορο γκολ, που ήταν ο εμφανής στόχος των Ερυθρολεύκων, επιτεύχθηκε μόλις στο 6ο λεπτό, με αρκετή δόση τύχης. Ο Ροντρίγκες δοκίμασε ένα σουτ αρκετά έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και ο Ελ Αραμπί έβαλε το κεφάλι του στην πορεία της και την έστειλε στα δίχτυα του Λοντίγκιν, ανοίγοντας το σκορ. Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε σε δεύτερο τέρμα στο 43΄, με εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μασούρα και ωραίο τελείωμα από τον Ροντρίγκες. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως, ο ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρώτη ολοκληρωμένη επιθετική του ενέργεια, έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, με τον Περέα να μειώνει με πλασέ στην κίνηση.

Στο β΄ ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «καθαρίσουν» οριστικά τον αγώνα και στο 61΄ ο Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ του Ελ Αραμπί νωρίτερα. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ «άγγιξε» την ισοφάριση, καθώς ο Γκαρντάβσκι βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ, αλλά «σημάδεψε» τον Τσέχο γκολκίπερ που απέκρουσε. Ο Λοντίγκιν στο 68΄ έδιωξε το δυνατό σουτ του Μασούρα, στο 74΄ η ανάλογη προσπάθεια του Εμβιλά πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία και οι χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού... τιμωρήθηκαν στο 80΄. Ο Στάνκο από τα αριστερά έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σνάιντερ έπιασε με τη μία το σουτ και ισοφάρισε σε 2-2.

Στα τελευταία λεπτά ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη ό,τι είχε και δεν είχε (Τικίνιο ως δεύτερο φορ, Βαλμπουενά, Κούντε), αλλά το νικητήριο γκολ ήρθε από έναν παίκτη που είχε μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα. Ο Ρόνι Λόπες, αφού είδε τον Λοντίγκιν να «βγάζει» το εξαιρετικό φαλτσαριστό του σουτ στο 95΄, δοκίμασε για δεύτερη φορά την τύχη του στο 98΄ και αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας, χαρίζοντας στην ομάδα του το «τρίποντο». Πάντως οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα διαμαρτυρήθηκαν προς τον διαιτητή Καραντώνη για επιθετικό φάουλ στην τελική πάσα.

Ολυμπιακός: (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Βρουσάι, Καρβάλιο (83΄ Τικίνιο), Μπουχαλάκης (56΄ Μ. Καμαρά), Εμβιλά (83΄ Κούντε), Μασούρας (73΄ Λόπες), Ελ Αραμπί, Ροντρίγκες (83΄ Βαλμπουενά).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Λιάσος (38΄ Σάλιακας), Στάνκο, Καραχάλιος, Σνάιντερ (85΄ Οικονομόπουλος), Γκαρντάβσκι, Ντομίνγκεθ (62΄ Λώλης), Περέα.

SuperLeagueΟλυμπιακόςΠΑΣ Γιάννινα