Αθλητισμός|05.05.2022 23:55

Europa Conference League: Η Ρόμα του Μουρίνιο στον τελικό με τη Φέγενορντ που έθεσε νοκ άουτ τη Μαρσέιγ!

Newsroom

Η Ρόμα και η Φέγενορντ εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον πρώτο τελικό του νεοσύστατου Europa Conference League και θα παίξουν για τον τίτλο την Τετάρτη 25 Μαΐου στα Τίρανα.

Η Ρόμα που είχε αποσπάσει ισοπαλία (1-1) στο Λέστερ, κατόρθωσε να νικήσει στο Ολίμπικο με 1-0 χάρη σε γκολ του Έιμπραχαμ στο 11' κι επιστρέφει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το '91, οπότε είχε ηττηθεί στο Κύπελλου UEFA απ' την Ίντερ, ενώ έχει ακόμη έναν χαμένο τελικό απέναντι στη Λίβερπουλ του '84 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Οι Τζιαλορόσι θα διεκδικήσουν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο τους στην τρίτη απόπειρα.

Και φυσικά τα κατάφεραν έχοντας στον πάγκο τον άνθρωπο των τελικών και των τίτλων Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έκλεισε θέση για ακόμη ένα ματς... κούπας. Ο Πορτογάλος Special One, που έχει σηκώσει δύο Champions League με Πόρτο (2004) και Ίντερ (2010), ένα UEFA με την Πόρτο (2003),  κι ένα Europa League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017), θα διεκδικήσει τον έκτο ευρωπαϊκό τίτλο στη σπουδαία καριέρα του.

Ρόμα: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνεθ, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Ολιβέιρα, Πελεγκρίνι, Ζαλέβσκι (84' Βίνα), Τζανιόλο (78' Βερτού), Έιμπραχαμ (88' Σομουρόντοφ)

Λέστερ: Σμάιχελ, Περέιρα (69' Καστάνιε), Φοφανά, Έβανς, Τζάστιν, Μάντισον, Τίλεμανς, Ντιούσμπερι-Χολ (77' Πέρεθ), Λούκμαν (46' Αμαρτέι), Βάρντι, Μπαρνς (46' Ιχεανάτσο)

Απ' την άλλη πλευρά, η Φέγενορντ για να βρεθεί στον τελικό πέρασε αλώβητη απ' το Βελοντρόμ της Μασσαλίας. Η ολλανδική ομάδα κράτησε τη Μαρσέιγ μακριά απ' το γκολ, απέσπασε ισοπαλία (0-0) και πανηγύρισε την πρόκριση καθώς στο πρώτο ματς είχε νικήσει 3-2 στην έδρα της. Η Φέγενορντ θα παίξει για τέταρτη φορά σε τελικό Κυπέλλων Ευρώπης, έχοντας κατακτήσει τις προηγούμενες τρεις φορές το τρόπαιο! Το 1970 νίκησε τη Σέλτικ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1974 επικράτησε της Τότεναμ στον τελικό του UEFA και το 2002 επανέλαβε τον θρίαμβο απέναντι στην Ντόρτμουντ και πάλι στο UEFA. 20 χρόνια μετά ψάχνει εκ νέου την καταξίωση στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Καμαρά, Πέρες, Γκεντουζί, Γκέιγ (46' Λιρόλα), Ζέρσον, Αρίτ (80' Ουντέρ), Παγέτ (33' Μίλικ), Ντιένγκ (62' Μπακαμπού)

Φέγενορντ: Μαρτσιάνο, Χεερτρούιντα, Τράουνερ, Σένεσι, Μαλάσια, Τιλ (81' Χέντριξ), Άουρσνες, Κοκτσού, Νέλσον (88' Τζαχανμπάκς), Ντέσερς, Σινιστέρα (74' Λίνσεν)

Αποτελέσματα

Ρόμα - Λέστερ 1-0 (1-1 α' ματς) / 11' Έιμπραχαμ

Μαρσέιγ - Φέγενορντ 0-0 (2-3 α' ματς)

ΜαρσέιγΦέγενορντΛέστερΡόμα - RomaEuropa Conference League