Αθλητισμός|08.05.2022 18:50

Μπαράζ Super League 2: Νίκη του Λεβαδειακού στη Βέροια και προβάδισμα για την άνοδο στη Super League

Newsroom

Σπουδαία νίκη που ισοδυναμεί με... μισή άνοδο στη Super League πανηγύρισε ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε 1-0 στη Βέροια με γκολ του Πολέτο στο 59’ και απέκτησε πλεονέκτημα για την απευθείας άνοδο από τη Super League 2. Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της ερχόμενης Κυριακής (15/5, 16.30) στη Λιβαδειά, όπου ο κερδισμένος θα πάρει το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία και ο χαμένος θα έχει δεύτερη ευκαιρία σε νέο διπλό μπαράζ με τη Λαμία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ο Πασάς έγινε απειλητικός μόλις στο τέταρτο λεπτό, όταν και η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μάρκοβιτς. Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης η Βέροια είχε νέα ευκαιρία με σουτ του Μούργου, ενώ μετά από ένα νευρικό διάστημα χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, ο Λεβαδειακός έγινε επικίνδυνος με τον Μυτίδη σε 37' και 41', αλλά τόσο το σουτ του όσο και η κεφαλιά του δεν βρήκαν στόχο. Στο 42' σημειώθηκε η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με το σουτ του Μούργου να περνά εκτός εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από ένα αναγνωριστικό τέταρτο για τους «μονομάχους», ο Λεβαδειακός ευτύχησε να κάνει το 0-1 στο 59ο λεπτό, με τον Μυτίδη να περνά υπέροχη πάσα στον χώρο με αποδέκτη τον Πολέτο, ο οποίος με εξαιρετική κούρσα και όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πασάς είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με το σουτ του όμως να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Μάρκοβιτς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Βέροια βγήκε μπροστά και προσπάθησε να διασπάσει την αμυντική λειτουργεία των Βοιωτών, η οποία όμως ήταν πολύ καλά στημένη, ενώ ο Συμελίδης στο 91' απώλεσε μεγάλη ευκαιρία ώστε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, με τον Βελλίδη να του λέει «όχι από κοντά». Κάπως έτσι, έμεινε το 0-1 του Λεβαδειακού μέχρι το τέλος.

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (Παπαχρήστος 86'), Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου, Μούργος (Ορφανίδης 66'), Γαβριηλίδης (Mπλέτσας 66'), Γιακουμάκης, Κάτσε, Πασάς (Καπνίδης 86').

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (Συμελίδης 54'), Μεχία, Νίλι (Λιάγκας 82'), Πολέττο, Βήχος, Μυτίδης (Βρακάς 70'), Τζημόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μουτίνιο (Δούμτσιος 70').

ΛεβαδειακόςSuperleague2μπαράζSuperLeagueΒέροιαμπαράζ ανόδου