Αθλητισμός | 18.05.2022 00:33

Στον τελικό των 200 εκατ. ευρώ η Νότιγχαμ! Κόντρα στη Χάντερσφιλντ για την επιστροφή στην Premier League μετά από 23 χρόνια

Newsroom

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έκλεισε θέση για τον τελικό των 200 εκατομμυρίων ευρώ της Championship και θα διεκδικήσει στις 29 Μαΐου με αντίπαλο τη Χάντερσφιλντ την άνοδο στην Premier League μετά από 23 χρόνια! Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη ηττήθηκε 1-2 στην έδρα της από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στη ρεβάνς της νίκης με το ίδιο σκορ που είχε πετύχει προ ημερών στο Σέφιλντ. Ωστόσο προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Γουέμπλεϊ έπειτα απ' τη διαδικασία των πέναλτι έχοντας για ήρωα τον γκολκίπερ Σαμπά, ο οποίος απέκρουσε τρεις απ' τις πέντε εκτελέσεις!

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ήταν εντυπωσιακή στον επαναληπτικό ημιτελικό του Σίτι Γκράουντ και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Τζόνσον σε άψογη κόντρα (19’) κατάφερε και γύρισε το σκορ, παίζοντας μονότερμα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Δύο τέρματα από τους Γκιμπς-Γουάιτ (47’) και Φλεκ (75’) ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί δύο μεγάλες αποκρούσεις του Μπρις Σάμπα έστειλαν τον ημιτελικό στα πέναλτι, όπου οι «λεπίδες» έπεσαν πάνω Κονγκολέζο τερματοφύλακα που έκανε την εμφάνιση της ζωής του.

Ο Σάμπα απέκρουσε τρία πέναλτι και η Νότιγχαμ με σκορ 3-2 προκρίθηκε στον τελικό του Γουέμπλεϊ, όπου μπορεί να πάρει την ιστορική άνοδο στην Premier League που ισοδυναμεί με τουλάχιστον 200 εκατομμύρια λίρες! Ήδη τον δρόμο για τη μεγάλη κατηγορία έχουν εξασφαλίσει η Φούλαμ και η Μπόρνμουθ.

Σέφιλντ ΓιουνάιτεντChampionshipΝότιγχαμ Φόρεστ