Αθλητισμός|18.05.2022 17:32

Επίσημη η τηλεοπτική «βόμβα»: Ανακοινώθηκε η συνεργασία της Cosmote με τον Ολυμπιακό για 3 χρόνια!

Newsroom

Η «βόμβα» έσκασε καθώς έπειτα από πολυετή συνεργασία με τη NOVA, ο Ολυμπιακός αλλάζει τηλεοπτική στέγη. Οι Ερυθρόλευκοι συμφώνησαν σε όλα με την Cosmote και ως εκ τούτου οι εντός έδρας αγώνες της ομάδας του Πειραιά θα μεταδίδονται για τα επόμενα τρία χρόνια απ' τα κανάλια COSMOTE SPORTS.

H είδηση είχε διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα καθώς υπήρχε η προφορική συμφωνία, ενώ πλέον μετά και τις υπογραφές επισημοποιήθηκε το μεγάλο deal που αλλάζει το τηλεοπτικό σκηνικό ως προς το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς πλέον η Cosmote θα μεταδίδει τους αγώνες των τριών απ' τους Big 4. Από το περασμένο καλοκαίρι, η Cosmote TV μπήκε δυναμικά στα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League μεταδίδοντας τους εντός έδρας αγώνες οχτώ απ' τις 14 ομάδες, μεταξύ των οποίων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ενώ πλέον προσθέτει στο πακέτο της και τον Ολυμπιακό.

Η πρόταση της Cosmote μάλιστα είναι αστρονομική για τα ελληνικά δεδομένα καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ το ποσό του deal ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ όπως είχε αρχικά διαρρεύσει, η συμφωνία περιλαμβάνει και την αποκλειστική κάλυψη από την Cosmote των αγώνων του Champions League, που αυτή τη στιγμή μεταδίδονται τις Τετάρτες και από το Mega, που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σημειωτέον ότι η NOVA μετέδισε τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού απ' το 2010, οπότε οι Πειραιώτες αποχώρησαν απ' την ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Cosmote αναφέρει:

«Ο Ολυμπιακός στο γήπεδο της COSMOTE TV για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο Ολυμπιακός θα παίζει μπάλα αποκλειστικά στο γήπεδο της COSMOTE TV έως το 2025. Η συμφωνία των δύο πλευρών θα ενεργοποιηθεί από τη σεζόν 2022-2023 και περιλαμβάνει τη μετάδοση όλων των εντός έδρας αγώνων για το Πρωτάθλημα της Super League, τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες, τους εντός και εκτός έδρας φιλικούς αγώνες, καθώς και σημαντικούς αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής.

Η κορυφαία δημοσιογραφική ομάδα των καναλιών COSMOTE SPORT, θα αναλάβει την κάλυψη των αγώνων των «Πειραιωτών» με πλούσια ρεπορτάζ, αλλά και ειδικές pre-game και post-game εκπομπές στο πλαίσιο σημαντικών αναμετρήσεων.

Οι αγώνες του Ολυμπιακού έρχονται να προστεθούν στο πλούσιο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της COSMOTE TV, που τη σεζόν 2022-23 περιλαμβάνει τις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Conference League), τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες εμπορικών ομάδων, την πλειονότητα των αγώνων του Πρωταθλήματος της Super League, μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Lega Serie A, Liga Portugal Bwin κ.α.), το κύπελλο Αγγλίας (FA Cup) κ.α.».

SuperLeagueΟλυμπιακόςτηλεοπτικά δικαιώματαCosmote TV