Αθλητισμός|01.11.2018 14:52

ΠΑΟΚ: Ο «Γολγοθάς» του Μαουρίσιο

Αντώνης Τσακαλέας

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος μέσος είχε υποστεί ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου στις 11 Οκτωβρίου, με το ιατρικό δελτίο που συνόδευε την γνωστοποίηση των ευρημάτων των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί μια μέρα μετά τον τραυματισμό του να κάνουν για απουσία ενός μήνα.

Ο Μαουρίσιο έχει βάλει στόχο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στην αναμέτρηση της 8ης Νοεμβρίου, όταν και ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει την Βίντι στην Ουγγαρία, για την 4ης αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, κάτι που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την πλευρά του δεν θέλει να πιέσει καταστάσεις. «Πιθανόν να βρίσκεται μαζί μας από την επόμενη ομάδα, να είναι στην αποστολή για τον Παναιτωλικό και να πάρει λεπτά στο Κύπελλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος τεχνικός στις δηλώσεις στις οποίες έκανε σήμερα στην κάμερα της «Nova» όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του Μαουρίσιο. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο 49χρονος τεχνικός αποθέωσε τον Μαουρίσιο, σημειώνοντας: «Είναι ένας φανταστικός παίκτης και χαίρομαι που πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Είναι παίκτης που δίνει ισορροπία στο κέντρο και δίνει ηρεμία σε καταστάσεις που είναι δύσκολες. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε».

Η διαδρομή του Ζοσέ Μαουρίσιο μέχρι την επιστροφή στην αγωνιστική δράση τον έχει υποχρεώσει σε πολλές ατομικές προπονήσεις αποθεραπείας στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, και συγκεκριμένα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που υπάρχει απέναντι από τον χώρο των αποδυτηρίων, στον οποίο υπάρχει άμμος.

Για τον Μαουρίσιο ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι ο δεύτερος που τον αφήνει για διάστημα μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων εκτός αγωνιστικής δράσης από τότε που ντύθηκε στα ασπρόμαυρα. Ο τραυματισμός του έμοιαζε με «deja vu» καθώς πριν από σχεδόν ένα χρόνο, ο Βραζιλιάνος είχε και πάλι τραυματιστεί μετά από αναμέτρηση στην οποία είχε σκοράρει. Τότε είχε βρει δις το δρόμο προς τα δίχτυα στον αγώνα του ΠΑΟΚ εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, ενώ αυτή τη φορά τραυματίστηκε λίγες ημέρες μετά το γκολ που πέτυχε με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Μαουρίσιο μετρά 40 εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ, έχοντας 5 τέρματα και αυτό είναι το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα που κάνει σε ομάδα. Στην Τέρεκ Γκρόζνι είχε 8 γκολ μετά από 40 αναμετρήσεις, ενώ στο αντίστοιχο αριθμό συμμετοχών σε Ζενίτ και Φλαμένγκο είχε σημειώσει 4 και 2 γκολ αντίστοιχα.

ΠΑΟΚΜαουρίσιο