Αθλητισμός|10.02.2019 19:29

All Star Game: Οι Έλληνες νίκησαν τους Ξένους στη γιορτή του μπάσκετ! (pics)

Newsroom

Ένα από τα πιο επιτυχημένα All Star Games των τελευταίων ετών, είναι το 23ο, που έκλεψε την παράσταση με την αρτιότητα της διοργάνωσης και τα δρώμενά του. Η πόλη της Θεσσαλονίκης, αγκάλιασε την διοργάνωση με το φίλαθλο κοινό να μετέχει ενεργά στην μεγάλη αυτή γιορτή του μπάσκετ που τα είχε όλα: Θέαμα, διασκέδαση, ψυχαγωγία και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, με συμμετοχή αθλητικών και κοινωνικών φορέων της πόλης.

Εκτός από το μεγάλο παιχνίδι και τον διαγωνισμό των καρφωμάτων ο ΕΣΑΚΕ σε συνεργασία με την Χ.Α.Ν.Θ. διοργάνωσε αγώνες 3 on 3 , διαγωνισμό τριπόντων με μαθητές Λυκείου αλλά και Σεμινάριο Προπονητικής.

Το πρωί του Σαββάτου το All Star Game έστησε μπασκέτες στην πλατεία Αριστοτέλους, από τις οποίες πέρασαν εκατοντάδες παιδιά. Επίσης, ο ΕΣΑΚΕ έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο καθώς αντιπροσωπεία παικτών επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS, ενώ σε όλες αυτές τις δράσεις συμμετοχή είχε κι ο ΟΚΑΝΑ. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και αρκετές βραβεύσεις προσωπικοτήτων που έγιναν στο Gala του All Star Game που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

Σε ό,τι αφορά sτο αγωνιστικό μέρος, στο κατάμεστο από 5.000 φιλάθλους Αλεξάνδρειο οι Greek Stars επικράτησαν των World Stars με 149-146 σε ένα παιχνίδι που περιελάμβανε αρκετά καρφώματα κι ωραίες φάσεις που αποζημίωσαν και με το παραπάνω τους θεατές. Τα αστέρια της Basket League μοίρασαν εκατοντάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους θαυμαστές τους. Τον τίτλο του MVP κέρδισε και φέτος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Τον διαγωνισμό τριπόντων κέρδισε ο Φιλ Γκος και τον αντίστοιχο των καρφωμάτων ο Οκτάβιους Έλις.

Το ματς του Σαββάτου, ανάμεσα στο «αύριο» και το «χθες» του μπασκετ, είχε δραματική εξέλιξη. Ο αγώνας των Rising Stars με τους All Time Stars κρίθηκε στο φινάλε με τους πρώτους να κερδίζουν με 120-115. Τον διαγωνισμό τριπόντων από τους Risings Stars κέρδισε ο Φλιώνης ενώ τον διαγωνισμό καρφωμάτων ο Αγραβάνης.

Το event περιελάμβανε συναυλία των Vegas και των Kings ένα μοναδικό show καρφωμάτων από τους Dunking Devils, χορευτικά από τις τσιρλίντερς της Ζαλγκίρις και τους «Εν Χορώ», ενώ διοργανωτές σε όλη την διάρκεια της βραδιάς μοίραζαν δώρα στην εξέδρα.

ΕΣΑΚΕ