Roland Garros: Νικηφόρα πρεμιέρα και πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη στο Παρίσι
NewsroomΚάθε αρχή και δύσκολη λένε αλλά η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε τις κακοτοπιές και τις παγίδες στην πρεμιέρα της στο Roland Garros. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε καλό ξεκίνημα στο γαλλικό όπεν, ξεπέρασε με straight sets (2-0) το εμπόδιο της Κλάρα Μπαρέλ και έκλεισε θέση για τη φάση των «64».
Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, νούμερο 4 στον κόσμο, επικράτησε με 6-2, 6-3 της 21χρονης Γαλλίδας (Νο.94) και θα παίξει στον δεύτερο γύρο με την Τσέχα Καρολίνα Μούχοβα (Νο.81), που απέκλεισε με 6-3, 6-3 την Κάρολ Μονέ. Η Σάκκαρη ήταν εξαιρετική στο ξεκίνημά της φτάνοντας στο 3-1 με ένα γρήγορο μπρέικ. Ωστόσο δέχθηκε άμεσα μπρέικ απ' την αντίπαλό της (3-2), έκανε νέο μπρέικ (4-2), πήρε το σερβίς της (5-2) κι έκλεισε το σετ με 6-2 έπειτα από 35 λεπτά.
Το δεύτερο σετ άρχισε με... αιφνιδιασμό καθώς η Γαλλίδα έκανε μπρέικ στη Σάκκαρη, που απάντησε και πάλι άμεσα με μπρέικ για το 1-1. Μέχρι και το όγδοο γκέιμ υπήρχε ισορροπία αλλά σε εκείνο το σημείο η Μαρία έσπασε ξανά το σερβίς της αντιπάλου της φτάνοντας στο 5-3 προτού κλείσει το σετ στο 6-3 σε 54 λεπτά. Χρειάστηκε συνολικά μιάμιση ώρα για να κάμψει την αντίσταση της Μπαρέλ.
«Είναι το αγαπημένο μου τουρνουά και το αγαπημένο μου γήπεδο. Χαίρομαι που έπαιξα ξανά σε ένα γήπεδο με τον κόσμο ελεύθερο να έρχεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Πρώτη φορά παίζω εδώ με κανονικές συνθήκες σε αυτό το γήπεδο και είναι προνόμιο να παίζω ως Top5 παικτρια εδω μεσα μπροστά σας. Ξέρω ότι το 99.9% των θεατών ήσασταν με την αντίπαλό μου σήμερα, αλλά είναι λογικό. Χαίρομαι που υπήρχαν και Ελληνες στις κερκίδες. Οι Ελληνες λατρεύουμε την πατρίδα μας και είναι υπέροχο να παίζω γι’ αυτούς» ανέφερε μέσα σε χειροκροτήματα η Σάκκαρη.
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες