Αθλητισμός|06.06.2022 00:16

Αδιανόητο σόου Λιονέλ Μέσι με πέντε γκολ στην Εσθονία και ιστορικό ρεκόρ!

Newsroom

Ο Λιονέλ Μέσι ξαναβρήκε το χαμόγελό του στην Εθνική Αργεντινής και παίζοντας πλέον πολύ πιο απελευθερωμένα, μοιάζει να το απολαμβάνει. Κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο όπου ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν κάνει μαγικά πράγματα. Σε μία από τις πιο παραγωγικές βραδιές της καριέρας του, ο Μέσι, μετέτρεψε σε προσωπικό σόου την φιλική αναμέτρηση της Αλμπισελέστε με την Εσθονία στην Παμπλόνα.

Πέτυχε ένα ιστορικό πενταρέ στο εμφατικό 5-0 της Αργεντινής κι έφτασε τα 86 γκολ με την Εθνική, επίδοση που τον φέρνει στην τέταρτη θέση των «εθνικών» σκόρερ. Ξεπέρασε τον θρυλικό Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος σκόραρε 84 φορές με την Ουγγαρία. Βεβαίως στην κορυφή κορυφή παραμένει πάντα ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 117 γκολ, ενώ ακολουθούν ο Ιρανός, Αλί Νταεΐ με 109 και ο Μοχτάρ Νταχάρι από τη Μαλαισία (89 γκολ), τον οποίο... στοχεύει πλέον ο Μέσι, ο οποίος παράλληλα έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στα χρονικά της Εθνικής Αργεντινής και ο πρώτος μεταπολεμικά που σκοράρει πέντε φορές σε ένα παιχνίδι, μετά από τους Χουάν Αντρές Μαρβέτσι (1941) και Χοσέ Μανουέλ Μορένο (1942).

Το σόου του σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ξεκίνησε στο 8΄ με πέναλτι, στο 44΄ με πλασέ «έγραψε» το 2-0, ενώ στο δεύτερο μέρος βρήκε άλλες τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 47΄, στο 71΄ και στο 76΄ ολοκλήρωσε το ρεσιτάλ του στην αναμέτρηση.

Λιονέλ ΜέσιΕθνική Αργεντινής