Αθλητισμός|15.06.2022 20:14

Πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά στο Open του Βερολίνου η Μαρία Σάκκαρη

Newsroom

Τη δεύτερη σερί πρόκριση σε προημιτελικά στο χορτάρι πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 6 στον κόσμο, επικράτησε με 2-0 σετ της Ντάρια Σαβίλ (νούμερο 104) στο τουρνουά του Βερολίνου και θα αναμετρηθεί με την εξαιρετική 25χρονη Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα (νούμερο 12) για μια θέση στα ημιτελικά.

Η Σάκκαρη χρειάστηκε 91 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της 28χρονης τενίστριας απ' την Αυστραλία που προσπάθησε να κρατηθεί στο ματς με νύχια και με δόντια στο δεύτερο σετ. Ωστόσο η Σάκκαρη, που ήταν ισοπεδωτική στο πρώτο σετ, έκανε τη διαφορά στο φινάλε και καθάρισε το παιχνίδι.

Η Σάκκαρη ήταν κυριαρχική στο πρώτο σετ, το οποίο πήρε με συνοπτικές διαδικασίες έπειτα από 30 λεπτά με 6-1. Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη πήρε προβάδισμα κάνοντας μπρέικ για το 3-2 αλλά η Σαβίλ αντέδρασε αμέσως ισοφαρίζοντας 3-3 με μπρέικ στο μπρέικ. Οι δυο παίκτριες διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι και το 5-5, οπότε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε το καθοριστικό μπρέικ για το 6-5 προτού τελειώσει το γκέιμ, το σετ και το ματς με 7-5 σε 61 λεπτά.

ΤένιςWTA ΒερολίνοΜαρία Σάκκαρη