Αθλητισμός|17.06.2022 16:29

Μαρία Σάκκαρη: Πρώτος ημιτελικός καριέρας στο χορτάρι!

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν εξαιρετική απέναντι στην Ντάρια Κασάτκινα την οποία νίκησε στα δύο σετ και πέρασε στην τετράδα του Βερολίνου (WTA 500). Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 6 στον κόσμο, χρειάστηκε μόλις 72 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της 25χρονης Ρωσίδας (Νο.12) με 6-0, 6-3 και να προκριθεί σε ημιτελικό στο γρασίδι για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Πρόκειται για την πρώτη φορά που νικάει την Κασάτκινα, καθώς μέχρι τώρα είχε τέσσερις ήττες σε ισάριθμες συναντήσεις! Στο δρόμο της Σάκκαρη το μεσημέρι του Σαββάτου (18/6) θα βρεθεί η χρυσή ολυμπιονίκης του Τόκιο, Μπελίντα Μπέντσιτς, Νο.17 στον κόσμο, η οποία λύγισε με 3-6, 6-3, 6-3 τη Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα (Νο.24). Η 25χρονη Ελβετίδα, περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, έχει αναμετρηθεί με τη Σάκκαρη στο tour άλλη μια φορά, το 2020 στα προημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης, όπου η Ελληνίδα τενίστρια είχε πάρει τη νίκη στα τρία σετ.

Η Σάκκαρη πραγματοποιώντας μια απ' τις καλύτερες εμφανίσεις της στο χορτάρι έδειξε ότι μπορεί να τα πάει καλά αρκεί να το πιστέψει. Ακόμα και όταν τα βρήκε σκούρα στο δεύτερο σετ, πέρασε το τεστ και κατάφερε να κλείσει τον αγώνα, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί από την ημιφιναλίστ του φετινού Roland Garros. Eίναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσε 20 winners παραπάνω από την αντίπαλό της (27-7). Αν μη τι άλλο ήταν μια θαυμάσια εμφάνιση, που της δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει Wimbledon (27/6).

ΤένιςΜαρία ΣάκκαρηWTA Βερολίνο