Αθλητισμός|13.02.2019 00:54

Γυμναστική: Θα αγγίξουν την τελειότητα στο Καλλιμάρμαρο

Κώστας Ασημακόπουλος

Μία πρωτότυπη ελληνική ιδέα που είχε άμεσα την υποστήριξη κορυφαίων και επώνυμων εταιριών υψηλής τεχνολογίας τείνει να αναδειχτεί σε μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις που ίσως επιφέρει επαναστατικές αλλαγές στα αγωνίσματα της γυμναστικής αλλά και σε όλα τα αθλήματα που έχουν κριτές. Στις 7 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο στάδιο θα γίνει η πρώτη διοργάνωση World Outdoor Gymnastics Gala (WOGG) με την συμμετοχή της αφρόκρεμας των αθλητών της παγκόσμιας γυμναστικής και την συνεργασία καταξιωμένων ανθρώπων από το χώρο της 7η τέχνης.

Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση που ο κάθε αθλητής θα κάνει την προσπάθεια του έχοντας ουσιαστικό αντίπαλο τον υπολογιστή που την ίδια ώρα θα προβάλει το τέλειο πρόγραμμα τους και θα κάνει άμεσα συγκρίσεις. Για παράδειγμα ο Λευτέρης Πετρούνιας που θα είναι μεταξύ των μεγάλων αστεριών που θα αγωνιστούν, θα κάνει την προσπάθεια του στους κρίκους και θα συγκριθεί με το κομπιούτερ που θα προβάλει το ίδιο πρόγραμμα εκτελεσμένο τέλεια.

«Παγκόσμιο ενδιαφέρον»

«Μας έχει εντυπωσιάσει το ενδιαφέρον που δείχνουν άλλες χώρες για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια. Η πρωτοποριακή ιδέα, που θέλει τον αθλητή να αντιμετωπίζει την τελειότητά του σε ψηφιακή μορφή, έχει βρει ανταπόκριση, και έχει κάνει τον κόσμο να ταυτιστεί μαζί της. Για πρώτη φορά σε αγώνα γυμναστικής, οι θεατές θα είναι κριτές και αυτοί θα μοιράσουν τα έπαθλα στους αθλητές», δήλωσε o Ιωάννης Πάνου, γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής.

Θα αγωνιστούν μόνο Ολυμπιονίκες

Σε κάθε αγώνισμα θα λάβουν μέρος μόνο 20 Ολυμπιονίκες. Ούτε καν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Τα πολύ αυστηρά κριτήρια που έχουν μπει για την συμμετοχή αθλητών στη διοργάνωση αλλά και τα έπαθλα που θα υπάρχουν έχουν ήδη δημιουργήσει έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των κορυφαίων σε ενόργανη, ρυθμική και τραμπολίνο.  

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της διοργάνωσης θα έχει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του Εθνικού θεάτρου Τάσος Πυργιέρης, την κινηματογραφική σκηνοθεσία ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, την σκηνογραφική επιμέλει η αρχιτέκτονας Μαίρη Τσαγκάρη και τη μουσική επιμέλεια ο Δημήτρης Μαραμής. Υπεύθυνη για τη χορογραφία θα είναι η Ολυμπία Δραγούνη.

Μιλλούση: «Θα αλλάξει την ιστορία»

Οι «χρυσοί» πρεσβευτές της Ελλάδας στο WOGG θα είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Βλάσης Μάρας και οι Βασιλική Μιλλούση, Βαρβάρα Φίλιου, Νίκος Ηλιόπουλος, Ευαγγελία Πλυτά, Λίλα Κασάπογλου και Απόστολος Κουταβάς. Μάλιστα η Μιλλούση με την Φίλιου που σταμάτησαν πρόσφατα την ενεργό δράση ξεκίνησαν προετοιμασία για να αγωνιστούν για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα τους. «Δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε παρούσες σε αυτό το μεγάλο γεγονός που μετά το 2004 θα είναι ότι πιο καλό έχει γίνει στην γυμναστική. Είναι μία διοργάνωση που θα αλλάξει την ιστορία της γυμναστικής», είπε στο ethnos.gr η Βασιλική Μιλλούση.

Μεγάλες εκπλήξεις θα υπάρχουν για τους θεατές που θα έχουν ενεργό ρόλο στην διοργάνωση με ψηφοφορίες, διαγωνισμούς και πολλά δώρα, ενώ και οι αθλητές θα ψηφίσουν τον καλύτερο χορηγό αναβιώνοντας τον αρχαίο θεσμό της χορηγίας.

ΣπορΚαλλιμάρμαροΒασιλική ΜιλλούσηWorld Outdoor Gymnastics GalaγυμναστικήΛευτέρης Πετρούνιας