Αθλητισμός|05.07.2022 11:00

«Παρακαλώ μη με ξεχάσετε, είμαι τρομοκρατημένη» - Έκκληση της σταρ του WNBA, Μπρίτνι Γκράινερ στον Τζο Μπάιντεν

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Images
AP Images
AP Images
AP Images
AP Images

Ένα θρίλερ με συνεχείς διπλωματικές εξελίξεις λαμβάνει χώρα σχετικά με την υπόθεση Αμερικανίδας σταρ του WNBA, Μπρίτνι Γκράινερ, η οποία κρατείται στη Ρωσία, καθώς πριν από περίπου πέντε μήνες συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο με την κατηγορία του λαθρεμπόριου ναρκωτικών.

Η διάσημη αθλήτρια, της οποία η δίκη ξεκίνησε στις 1 Ιουλίου, έστειλε επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, μέσα από την οποία η ίδια αναφέρεται στη δύσκολη ψυχολογική της κατάσταση αλλά και στα όσα βιώνει. Το γράμμα κοινοποιήθηκε στον Τύπο που παρουσιάζει μερικά αποσπάσματα.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Όπως βρίσκομαι εδώ, σε μια ρωσική φυλακή, μόνη με τις σκέψεις και χωρίς την προστασία της συζύγου, της οικογένειας, των φίλων, της φανέλας των Ολυμπιακών Αγώνων ή άλλων κατορθωμάτων, είμαι τρομοκρατημένη στην ιδέα ότι μπορεί να μείνω εδώ για πάντα.

Την 4η Ιουλίου, η οικογένειά μας συνήθως τιμά την υπηρεσία εκείνων που πάλεψαν για την ελευθερία μας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, ο οποίος είναι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ. Πονάει όταν σκέφτομαι πώς γιορτάζω συνήθως αυτή τη μέρα επειδή η ελευθερία σημαίνει είναι κάτι εντελώς διαφορετικό για μένα αυτή τη χρονιά.

Αντιλαμβάνομαι πως αντιμετωπίζετε ένα σωρό καταστάσεις, αλλά σας παρακαλώ μην ξεχάσετε ούτε εμένα ούτε τους άλλους Αμερικανούς που κρατούνται. Παρακαλώ, κάντε ό,τι μπορείτε για να μας φέρετε πίσω στο σπίτι μας. Ψήφισα για πρώτη φορά το 2020 και ψήφισα εσάς (σ.σ.: τον Τζο Μπάιντεν). Πιστεύω σ εσάς. Έχω ακόμη πολύ καλό να κάνω με την ελευθερία που μπορείτε να βοηθήσετε να ανακτήσω. Μου λείπει η σύζυγός μου! Μου λείπει η οικογένειά μου! Μου λείπουν οι συμπαίκτριές μου! Με σκοτώνει η ιδέα πως υποφέρουν τόσο πολύ αυτή την στιγμή. Είμαι ευγνώμων για ό,τι μπορείτε να κάνετε αυτή την στιγμή, προκειμένου να γυρίσω στο σπίτι".

Σύμφωνα με το Interfax, το οποίο επικαλείται τις τελωνειακές αρχές του Σερεμέτιεβο, η 31χρονη σέντερ των Φοίνιξ Μέρκιουρι αφίχθη τον Φεβρουάριο στο αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου έπειτα από τη σχετική έρευνα στις αποσκευές της, βρέθηκε λάδι κάνναβης μέσα σε φυσίγγια ηλεκτρονικού τσιγάρου, όπως μετέδωσαν οι New York Times και το πρακτορείο TASS. Οι Ρώσοι κατηγορούν την Αμερικανίδα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με το άρθρο 229.1 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η Γκράινερ παραμένει υπό κράτηση σε άγνωστη τοποθεσία και για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα καθώς η είδηση της σύλληψής της γνωστοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου αλλά το βίντεο από το αεροδρόμιο που διέρρευσε, φανερώνει πως το περιστατικό συνέβη περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

ναρκωτικάΗΠΑΜόσχαΡωσίαμπάσκετειδήσεις τώραΜπρίτνι Γκράινερ