Αθλητισμός|14.02.2019 19:30

Μπάνκι: «Να εκπροσωπήσει την Ελλάδα η ΑΕΚ όπως ο Αντετοκούνμπο»

Newsroom

Πέρυσι κατέκτησε το Champions League και το Κύπελλο Ελλάδας, φέτος η ΑΕΚ έβαλε πλώρη για το Διηπειρωτικό κύπελλο. Η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στη Βραζιλία, όπου αύριο (15/2, 22:00) θα αντιμετωπίσει την αργεντίνικη Σαν Λορέντζο στον ημιτελικό του θεσμού. «Η ταυτότητά μας είναι ξεκάθαρη στο παρκέ. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει πίσω της πολύ κόσμο και στον ελληνικό αθλητισμό είναι δυνατή. Η ομάδα μου θα εκπροσωπήσει κάποιες αξίες του DNA της ομάδας.

Θέλουμε να παίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε. Δεν θα είναι εύκολο. Είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι και βρεθήκαμε σε διαφορετικό περιβάλλον. Αυτό το συνηθίζουμε. Έχουμε μεγάλο κίνητρο να δείξουμε τις αξίες μας και το στυλ παιχνιδιού μας και στο τέλος θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πρόσφατα υπήρχαν δύο ελληνικές ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που έπαιξαν τέτοια παιχνίδια και ο στόχος μας είναι να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο τρόπο, όπως κάνει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ», είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λούκας Μπάνκι.

Ενθουσιασμένος από τα νέα δεδομένα και την πρόκληση που ανοίγεται για την ΑΕΚ εμφανίστηκε και ο αρχηγός της, Ντούσαν Σάκοτα. «Είναι μια μεγάλη στιγμή για το κλαμπ, όπως είπε και ο προπονητής. Πριν πέντε χρόνια ήμασταν στην δεύτερη κατηγορία, σε μια μη επαγγελματική κατηγορία και γυρίσαμε τον κόσμου και βρίσκεται στη Νότια Αμερική και αγωνίζεται σε ένα σημαντικό τουρνουά. Για μένα προσωπικά είναι μεγάλη η περηφάνια γιατί είμαι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή.

Είναι κάτι πολύ ωραίο και θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την παρουσία για την ομάδα, τον ιδιοκτήτη και τον κόσμο. Ποτέ δεν μπορείς να εγγυηθείς κάτι, αλλά εμείς θα εγγυηθούμε ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Στη Βραζιλία έχουν ταξιδέψει ήδη οπαδοί της ΑΕΚ, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος.

Σαν ΛορέντζοΛούκα ΜπάνκιΑΕΚΝτούσαν Σάκοτα