Αθλητισμός|25.07.2022 18:29

Η Premier League κόβει το γήπεδο στους εισβολείς - Αυστηρές ποινές και για τα βεγγαλικά!

Newsroom

Το κακό παράγινε με την εισβολή οπαδών στα αγγλικά γήπεδα την περασμένη σεζόν και οι βρετανικές ποδοσφαιρικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν ένα φαινόμενο που παρουσιάζει ραγδαία αύξηση. Η Premier League και η Football League σε συνεργασία με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) ανακοίνωσαν σκληρές τιμωρίες για τους ανεπιθύμητους εισβολείς στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και για τη χρήση καπνογόνων και πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, την περασμένη σεζόν, σημειώθηκε ένας αυξανόμενος αριθμός εισβολών στους αγωνιστικούς χώρους, ιδίως προς το τέλος της σεζόν κυρίως λόγω των οπαδών που θέλησαν να πανηγυρίσουν τίτλους, ανόδους και παραμονές στην κατηγορία. Παράλληλα όμως, καταγράφηκαν κι αρκετά επικίνδυνα περιστατικά καθώς δεν έλειψαν οι διενέξεις με αποκορύφωμα το θερμό επεισόδιο που είχε ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας Πατρίκ Βιεϊρά, ο οποίος ήρθε στα χέρια με οπαδό, αλλά και την επίθεση που δέχθηκε ο Μπίλι Σαρπ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μετά το παιχνίδι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στα πλέι οφ της Championship.

Ποινές και σε όσους πιαστούν με βεγγαλικά

Οι λίγκες αλλά και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσαν ότι από την έναρξη της νέας σεζόν «όλοι οι παραβάτες που θα εντοπιστούν, θα καταγγελθούν από τους συλλόγους στην αστυνομία και η δίωξή τους ενδέχεται να οδηγήσει σε σχηματισμό ποινικού μητρώου, κάτι που είναι πιθανό να έχει αντίκτυπο στην εργασία και την εκπαίδευσή τους και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης. Επιπλέον, οποιοσδήποτε εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και όσοι φέρουν ή χρησιμοποιούν πυροτεχνήματα ή καπνογόνα θα τιμωρούνται με αυτόματο αποκλεισμό από τον σύλλογο. Αυτοί οι αποκλεισμοί θα μπορούσαν επίσης να επεκταθούν στους συνοδούς γονείς ή τους κηδεμόνες των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτές τις πράξεις» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, η Premier League και η Football League επιδιώκουν να τεθεί περιορισμός στη δημοσίευση βίντεο και εικόνων που δείχνουν εισβολές στα γήπεδα και χρήση καπνογόνων. Ήδη βρίσκονται σε συνεργασία με τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να «κατεβαίνουν» άμεσα αυτά τα βίντεο, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις προκειμένου να περιοριστεί η προμήθεια πυροτεχνημάτων και καπνογόνων.

«Η αύξηση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς που είδαμε στα γήπεδα στο τέλος της περασμένης σεζόν ήταν εντελώς απαράδεκτη και έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ανθρώπων. Το αγγλικό ποδόσφαιρο από κοινού εισήγαγε νέα μέτρα και αυστηρότερες κυρώσεις, για την έναρξη της ερχόμενης σεζόν, προκειμένου να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε αυτού του είδους την παράνομη και επικίνδυνη συμπεριφορά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπάλινγχαμ.

Premier League