Αθλητισμός|27.07.2022 23:00

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γκρέι ο Άρης νίκησε ξανά την Γκόμελ και ετοιμάζεται για Ισραήλ

Newsroom

Με μια δεύτερη νίκη επί της Γκόμελ απ' τη Λευκορωσία (μετά το προ εβδομάδας 5-1), ο... φιλοξενούμενος στο Κλεάνθης Βικελίδης, Άρης επικράτησε 2-1 και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Οι Κίτρινοι που είχαν για σκόρερ και πρωταγωνιστή τον Αντρέ Γκρέι, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, ετοιμάζονται για Ισραήλ καθώς θα αντιμετωπίσουν κατά πάσα πιθανότητα τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία έχοντας νικήσει 3-0 στην έδρα της Ζίρα, έχει κλειδώσει την πρόκριση.

Στο πρώτο ημίχρονο πιστοποιήθηκε η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων με τον Άρη να χάνει τις καλύτερες φάσεις και να δικαιώνεται στο φινάλε του. Στο 45' ο Μαντσίνι βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Γκρέι, ο οποίος εκτέλεσε τον Καβαλιόφ με δεξί πλασέ γράφοντας το 1-0.

Στο β' ημίχρονο, ο Άρης ήταν και πάλι απειλητικός (είχε δοκάρι με τον Μαντσίνι) αλλά η Γκόμελ ήταν εκείνη που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα έχοντας προειδοποιήσει με δοκάρι του Σέντκο στο 75'. Έξι λεπτά αργότερα ο Πίρσμαν ανέτρεψε τον Γκογκολασβίλι και ο Γεωργιανός φορ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι ευστοχώντας για το 1-1. Ο Γκρέι όμως μίλησε και πάλι στο φινάλε (90'+3') σκοράροντας το τελικό 2-1 μετά από σέντρα του Ιτούρμπε. Ήταν το τέταρτο γκολ του Γκρέι σε δύο αγώνες με τους Κίτρινους!

Γκόμελ (Νεβίνσκι): Kαβαλιόφ, Κουτσίνσκι, Σόκολ, Άφι, Πάντια, Μπάγκα, Κοστρόβ (87' Σοβπέλ), Σέντκο (88' Γερμακόβιτς ), Αντεόλα (80' Ποταπένκο), Ανιουφρίεφ (68' Καζλούσκι), Μάκας (80' Γκογκολασβίλι).

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Eμπακατά (46' Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (46' Πίρσμαν), Μαντσίνι, Καμάτσο (83' Ιτούρμπε), Ντιόπ (23' Νταμπό), Ντουκουρέ, Πάλμα (83' Χατζηϊωάννου), Γκρέι.

ΑρηςEuropa Conference League