Αθλητισμός|28.08.2022 15:00

Εύκολη νίκη της Εθνικής πόλο γυναικών επί της Ρουμανίας πριν από τη «ναυμαχία» με Ολλανδία

Newsroom

Με μια εύκολη νίκη συνέχισε την πορεία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ η Εθνική πόλο γυναικών. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου έκαναν μια καλή προπόνηση πριν από το ντέρμπι με την Ολλανδία στο δρόμο για την πρόκριση στην οχτάδα και μια «καλή» διασταύρωση στα χιαστί.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που άρχισε με νίκη απέναντι στην Ουγγαρία στην πρεμιέρα (8-7), ήταν εντυπωσιακή και διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στην αδύναμη Ρουμανία. Η επικράτηση με 24-3 δείχνει και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως η Αλεξία Καμμένου άφησε εκτός 13άδας τις Ελευθερία Πλευρίτου και Ελενα Ξενάκη, προκειμένου να τις ξεκουράσει ενόψει της μάχης που έπεται με την Ολλανδία, την Τρίτη 30/8 (21/30).

Παράλληλα, έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στις νεαρές παίκτριες της ομάδας, όπως στην γκολκίπερ Ελένη Σωτηρέλη που έπαιξε καθόλη τη διάρκεια τους ματς με την βασική Ιωάννα Σταματοπούλου να παίρνει... ρεπό. Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας με έξι γκολ.

Ρουμανία (Μπερτίνι-Αντρέι Νέντσιου): Τογκανέλ, Καρπατορέα, Σεγκάλμι 1, Ντουμίτρου, Μπόνκα, Μπυνέα, Τοτ, Γκαντραμπούρα, Ολτεάνου 2, Ματέι Γκουίμαν, Σίλαγκι, Μέλνιτσουκ, Ντβορζέτσκα.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Σάντα 3, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 2, Μαργ. Πλευρίτου 2, Σιούτη, Νίνου 1, Πάτρα 2, Τριχά 3, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 6, Σωτηρέλη.

Εθνική ΡουμανίαςΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλοΕθνική Πόλο