Αθλητισμός | 17.02.2019 22:10

Super League: Θρίαμβος του Ολυμπιακού με ολική ανατροπή επί της ΑΕΚ

Μιχάλης Παπαδάκος

Ο Ολυμπιακός, με ονειρεμένη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, μετέτρεψε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου σε εφιάλτη για τους «κιτρινόμαυρους», τους οποίους σκόρπισε με 4-1!

Αυτό ήταν το πρώτο νικηφόρο ντέρμπι του Ολυμπιακού έπειτα από επτά αποτυχημένα ματς με ήττες και ισοπαλίες και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2017 και το 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

Παρότι ο Μαρτίνς παρέταξε την ίδια 11άδα που έπαιξε πριν από τρία βράδια με την Ντινάμο Κιέβου, οι «ερυθρόλευκοι» που θα περίμενε κανείς να είναι «σκασμένοι», στο δεύτερο ημίχρονο, έβγαλαν απίστευτα τρεξίματα και κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο χορτάρι, παίρνοντας μία εμφατική νίκη, με την οποία κλειδώνουν ουσιαστικά και την 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Προβάδισμα της ΑΕΚ, τραγικός ο Ολυμπιακός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ιδανικότερες των συνθηκών για την ΑΕΚ με τον Εζεκιέλ Πόνσε να λέει «ευχαριστώ» στην... ασίστ του Ζοσέ Σα, ο οποίος του έστρωσε τη μπάλα με μια κακή έξοδο.

Ο Αργεντινός έκανε το 0-1 μόλις στο 3’, με το 14ο φετινό του τέρμα, όμως ο Πορτογάλος κίπερ πήρε το αίμα του πίσω, κρατώντας ανέπαφη την εστία του στη συνέχεια σε δύο φάσεις. Τη μία στο τετ α τετ του Μάνταλου και την άλλη σε «κεραυνό» του Πόνσε.

Στο ίδιο διάστημα, ο Ολυμπιακός αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν, με τους παίκτες του να κάνουν αβίαστα λάθη και την άμυνα να παρουσιάζει τρομερή δυσλειτουργία. Παρά τα αμυντικά προβλήματα, οι «ερυθρόλευκοι», που μεσοεπιθετικά είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, έβγαλαν δύο καλές φάσεις με Ζιλ Ντίας και Φορτούνη, όμως δεν βρήκαν τρόπο να νικήσουν τον Μπάρκα.

Ισοπεδωτικοί οι γηπεδούχοι

Ο Πέδρο Μαρτίνς, που παρέταξε τον Ολυμπιακό με την ίδια 11άδα που έπαιξε την περασμένη Πέμπτη κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου, έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας Τοροσίδη, Λάζαρο αντί των Βούκοβιτς, Ζιλ Ντίας και η ομάδα του μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξέσπασαν και σκόρπισαν την ΑΕΚ, σημειώνοντας τέσσερα (!) αναπάντητα γκολ, μετατρέποντας την μουρμούρα και την γιούχα του πρώτου ημιχρόνου σε πάρτι σε εξέδρα κι αγωνιστικό χώρο.

Η ανατροπή ξεκίνησε με τον Μαντί Καμαρά να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 50’ με ξερό σουτ. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, σημείωσε το 2-1 της ολικής ανατροπής με φανταστική ατομική προσπάθεια και τελείωμα (72’), ενώ ο Χασάν (83’) κλείδωσε το «τρίποντο».

Ο κάπτεν των Πειραιωτών, με τρελή κούρσα 40 μέτρων, πέρασε και τον Μπάρκα κι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σημειώνοντας το 4-1 (87') σ’ ένα ματς, που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους γηπεδούχους κι εξελίχθηκε σε θρίαμβο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μεριά, Βούκοβιτς (46’ Τοροσίδης), Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ντίας (46’ Χριστοδουλόπουλος - 68’ λ.τρ. Γκερέρο), Ποντένσε, Φορτούνης, Χασάν

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Άλεφ (78’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Κλωναρίδης (57’ Μπακασέτας), Μάνταλος (86’ Αλμπάνης), Λιβάια, Πόνσε

ΑΕΚΟλυμπιακόςSuper League 1