Αθλητισμός | 02.10.2022 18:00

Σίτι - Γιουνάιτεντ 6-3: Τρομεροί οι Πολίτες στο ντέρμπι του Μάντσεστερ με χατ-τρικ του Χάαλαντ και του Φόντεν!

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι με μια επιβλητική εμφάνιση ισοπέδωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έδειξε ότι παραμένει αφεντικό της πόλης την τελευταία δεκαετία. Οι Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν φανταστικοί επικρατώντας με το άκρως εντυπωσιακό 6-3 το οποίο τους έφερε ξανά σε απόσταση ενός βαθμού απ' την προπορευόμενη στην Premier League, Άρσεναλ. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν ασύλληπτος με χατ-τρικ και δύο ασίστ (έφτασε τα 14 τέρματα σε 8 αγωνιστικές), ενώ τρία γκολ πέτυχε και ο εκπληκτικός Φιλ Φόντεν

Η εκκίνηση της Μάντσεστερ Σίτι στο ματς ήταν εκρηκτική καθώς μόλις στο 8' οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έκρυψαν την μπάλα προτού καταλήξει στον Φόντεν, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα με τη μία για το 1-0. Στο 18' ο Γκιουντογκάν άγγιξε το δεύτερο γκολ έχοντας απευθείας εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι και στο 34' η Σίτι έφτασε με άνεση στο 2-0 χάρη σε κεφαλιά του Χάαλαντ, ο οποίος στο 37' έγραψε το 3-0 μετά από ασίστ του Ντε Μπρόινε. Στο 44' ο Χάαλαντ μοίρασε την πρώτη του ασίστ προς τον Φόντεν, ο οποίος πέτυχε το 4-0 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το α' ημίχρονο.

Η Γιουνάιτεντ μείωσε στο 56' με τον Άντονι (4-1) προτού ο Χαάλαντ γράψει το 5-1 στο 65'. Ο Νορβηγός στο 72' έδωσε άλλη μια ασίστ στον Φόντεν που διαμόρφωσε το άκρως εντυπωσιακό 6-1. Το μόνο που κατόρθωσε στο φινάλε η Γιουνάιτεντ ήταν να σκοράρει δύο γκολ με τον Μαρσιάλ στο 84' και το 90' μετατρέποντας το 6-1 σε 6-3.

Premier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΈρλινγκ ΧάαλαντΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ