Αθλητισμός|20.02.2019 10:53

ΠΑΟΚ-Ραζβάν Λουτσέσκου: Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Ρουµάνος τεχνικός κατάφερε να τον παραδεχτούν και οι πλέον δύσπιστοι αναφορικά µε τον δικό του βαθµό «συµµετοχής» στη δηµιουργία µιας οµάδας που έβαλε πλώρη για την κορυφή και έφτασε να στρογγυλοκάθεται σε αυτήν. Την περασµένη ∆ευτέρα συµπληρώθηκαν 447 ηµέρες από τότε που σε ανακοίνωσή του ένας εκ των δυναµικότερων συνδέσµων του ΠΑΟΚ, αναφερόµενος στην αναµέτρηση του «∆ικεφάλου του Βορρά» µε αντίπαλο την Ξάνθη στην ακριτική πόλη, είχε µεταξύ άλλων αναφέρει ότι «δεν µας ενδιαφέρει τι θα κάνετε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αν δηλαδή θα διώξετε τον κοιµισµένο στον πάγκο ή αν θα του κάνετε κανένα ηλεκτροσόκ να ξυπνήσει», αναφερόµενοι στον Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Προχθές, ο ίδιος τεχνικός άκουσε την κερκίδα οπαδών του ΠΑΟΚ να του τραγουδάει το «happy birthday», να φωνάζει ρυθµικά το όνοµά του και να αποθεώνει το σκουφάκι που φορά στα περισσότερα παιχνίδια της οµάδας. Από τον χαρακτηρισµό «κοιµισµένος» µέχρι τις ευχές για χαρούµενα γενέθλια έχουν µεσολαβήσει 38 αναµετρήσεις πρωταθλήµατος, µε τον ΠΑΟΚ να έχει νικήσει στο 92% αυτών που κρίθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους, που µεταφράζεται σε απολογισµό 33 νικών, δύο ισοπαλιών και µίας ήττας σε σύνολο 36 αναµετρήσεων.

Ο 50χρονος τεχνικός του ΠΑΟΚ πάλεψε πολύ για να πάρει και εκείνος το µερίδιο της αναγνώρισης που του αναλογεί, σε ένα σύνολο που προερχόταν από την πρώτη ύστερα από αρκετά χρόνια σεζόν που ξεκίνησε και τελείωσε µε τον ίδιο προπονητή (Ιβιτς), αλλά και από µια λανθασµένη επιλογή (Στανόγεβιτς) που είχε ήδη στοιχίσει (απουσία από τους οµίλους του Europa League). Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έδωσε νέα απάντηση σε ερώτηση που δέχθηκε για τη φηµολογία που τον θέλει να είναι στο στόχαστρο της Μπεσίκτας, τονίζοντας: «Παρατήρησα ότι αυτά τα σενάρια προέρχονται από ελληνικά ΜΜΕ, που ίσως να µη µε θέλουν στην Ελλάδα. Θα ξεκαθαρίσω κάτι: Ο ΠΑΟΚ είναι από τις πιο ‘‘καυτές’’ οµάδες στην Ευρώπη, έχω συµβόλαιο µέχρι το 2020 και δεν επιθυµώ να το συζητήσω περισσότερο».

Χειροκρότηµα παρά την ήττα

Παρουσία περίπου 10.000 φιλάθλων, η Κ19 του ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Τότεναµ µε 1-0 και αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Youth League. Η κοσµοσυρροή στο στάδιο της Τούµπας ανάγκασε τους υπευθύνους του «∆ικεφάλου του Βορρά» να ανοίξουν τις θύρες 4 και 8, καθώς οι τρεις θύρες κάτω από το σκέπαστρο (1, 2, 3) γέµισαν ασφυκτικά µισή ώρα πριν από την έναρξη της αναµέτρησης. Το γκολ της Τότεναµ πέτυχε στο 12’ ο Φόστερ, ενώ ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε µε παίκτη λιγότερο από το 33’, λόγω αποβολής του Τσιγγάρα.

Για τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν οι Παπαδόπουλος, Τσαούσης, ∆ιαµάντης, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Σαλαµούρας (81’ Μανιώτης), Χατζηστραβός (84’ Μελετίδης), ∆ούµτσης (46’ Τζοβάρας), Γκαργκαλατζίδης (76’ Πουρνάρας), Γαϊτανίδης (84’ Πανίδης) 

Ραζβάν ΛουτσέσκουΠΑΟΚ