Αθλητισμός|21.02.2019 02:49

Στέλιος Μαλακόπουλος: Παγκόσμιος ρέκορμαν στο μήκος και στη ζωή (vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Πριν από τρία χρόνια μετά από φοβερό τροχαίο ξύπνησε στην εντατική του νοσοκομείου μετά από κόμμα και τεράστια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οι γιατροί του είχαν σώσει τη ζωή αλλά του ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς τα δύο του πόδια.

Μετά το αρχικό σοκ ο 20χρονος τότε Στέλιος όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο έφτασε στην κορυφή. Από το βράδυ της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2019 είναι παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους στην κατηγορία Τ62 πετυχαίνοντας ένα όνειρο και έναν στόχο που δεν είχε φανταστεί ποτέ όσο ήταν αρτιμελής.

Ο Μαλακόπουλος, παρά τον αρνητικό άνεμο (-2.4) προσγειώθηκε στα 6 μέτρα 80 εκατοστά, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει στις αρχές της χρονιάς η IPC (6.67μ.). Παράλληλα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην μικρή κατηγορία όπου συμμετείχε.

Συγκινητικό μήνυμα: «Ποτέ μην τα παρατάς»

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στον λογαριασμό του στο facebook ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής σχολίασε την επιτυχία του στέλνοντας μήνυμα ζωής σε όλο τον κόσμο: «Πριν από τρία χρόνια ξύπνησα στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό τροχαίο χωρίς να έχω τα δυο μου πόδια. Τώρα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους στην κατηγορία Τ62. Ποτέ μην σταματάς να ονειρεύεσαι. Ποτέ μην σταματάς να πιστεύεις. Ποτέ μην τα παρατάς. Ποτέ μην σταματάς να προσπαθείς».

Δείτε την προσπάθεια που δημιούργησε την παγκόσμια επίδοση:

Στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Το παγκόσμιο ρεκόρ αποδεικνύει πως ο Μαλακόπουλος βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να πετύχει ένα ακόμα μεγάλο του όνειρο που είναι η πρόκριση στους παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η επιτυχία του Μαλακόπουλου αλλά και το όριο για το παγκόσμιο στα 400μ. που έπιασε ο Γιάννης Σεβδικαλής ήταν το πιο εντυπωσιακό φινάλε για τα ελληνικά χρώματα στο 9th Sharjah International Open Athletics Meeting που φιλοξενήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Σεβδικαλής, στην δεύτερη κούρσα του μέσα στη χρονιά, κατάφερε να «πιάσει» το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα των 400μ. T62. Η επίδοσή του ήταν 59.97 τη στιγμή που το όριο της ΕΑΟΜ - ΑμεΑ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν 60.45.

παραολυμπιακοίΣτέλιος ΜαλακόπουλοςΣπορπαγκόσμιο ρεκόρ