Αθλητισμός|06.11.2022 22:35

Πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες και γκέλαρε στην Τρίπολη η ΑΕΚ

Newsroom

Το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ δεν επεκτάθηκε στην Τρίπολη. Η Ένωση μετρούσε έξι συν μία νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά στην Τρίπολη σκόνταψε απέναντι στον Αστέρα, έμεινε στο 1-1 και δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή μετά το 1-1 στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι Κιτρινόμαυροι παρέμειναν στο -6 απ' τους Πράσινους.

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στο ματς και διάθεση να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει προβλήματα στην αμυντική λειτουργία των Αρκάδων. Στο 2' ο Καρμόνα έδιωξε καθοριστικά πριν η κατάσταση γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη για την εστία της ομάδας του. Το 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς στο 11'. Η Ένωση αναπτύχθηκε ωραία, ο Ρότα πάτησε περιοχή, αλλά υπό την πίεση του Τασουλή έκανε αδύναμο τελείωμα με αποτέλεσμα ο Παπαδόπουλος να μπλοκάρει εύκολα.

Επί της ουσίας η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει μία διπλή ζώνη άμυνας με τον Σιμάνσκι να έχει πρωτοβουλία στο παιχνίδι, όμως όχι ο Πινέδα χάνοντας σχεδόν σην αρχή του ματς και τον Ελίασον (18') με τραυματισμό με τον Νορντίν Άμραμπατ να τον αντικαθιστά στο 20'.

Με συμπληρωμένα 35λεπτα το ματς στην Τρίπολη παρέμενε χωρίς σκορ με την ΑΕΚ ναι μεν να έχει την κατοχή, αλλά να μην απειλεί. Στο 38' η ΑΕΚ μπορεί δικαίως να διαμαρτύρεται για την απόφαση Φωτιά να μην δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπαράλες. Ο φορ του Αστέρα έκανε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής σε φάση, όπου εμφανέστατα ήθελε να ανακόψει τον Σιμάνσκι, ο οποίος είχε μέτωπο στο τέρμα.

Στο 45+1', όπου η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0. Η Ένωση έφυγε στην κόντρα, ο Λιβάι δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Παπαδόπουλο, ενώ στο ριμπάουντ ο Μοχαμαντί με λόμπα έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Προβάδισμα με Άμραμπατ, απάντησε ο Αστέρας

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στο β' και στο 50' κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σίτο στον Γκατσίνοβιτς με τον Άμραμπατ (52') να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 1-0 υπέρ της Ένωσης, έστω και αν ο Παπαδόπουλος έπεσε σωστά στη γωνία του. Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 55' απείλησε με σουτ του Μοχαμαντί, με την μπάλα να περνά ξυστά από την εστία σε μία ενέργεια, όπου ο «εκτελεστής» μαζί με τους Άμραμπατ, Λιβάι και Αραούχο έκρυψαν την μπάλα.

Και αφού εκεί δεν έγινε το 2-0, ήρθε η φάση του 58' για να ισοφαρίσει ο Αστέρας. Κεφαλιά πάσα από τον Καρμόνα, ο Κρέσπι σουτάρει με τη μία, η μπάλα αλλάζει πορεία στο απλωμένο πόδι του Τζαβέλλα και καταλήγει στα δίχτυα. Ο Αστέρας κατάφερε στην πρώτη του φάση να βρει γκολ ισοφάρισης και να βάλει... φωτιά στο ματς.

Πολλές ευκαιρίες η Ένωση

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 63' έχει μεγάλη ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» στο σουτ του Άμραμπατ. Στο 67' η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα, αλλά το πλασέ του Λιβάι ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος. Ενώ στο 75' ο Ρότα από πλεονεκτική θέση εκτέλεσε άσχημα με την μπάλα να περνά άουτ.

Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν έβρισκε το 2ο γκολ απέναντι σε έναν Αστέρα που παρέμενε επικίνδυνος κυρίως στο τρανζίσιον, αλλά και στις στατικές φάσεις. Το 1-1 παρέμεινε και ο Αλμέιδα ρίσκαρε. Στο 80' πέρασε τους Τσούμπερ, Μάνταλο αντί των Σιμάνσκι και Μοχαμαντί και έπαιξε με αριστερό μπακ τον Γκατσίνοβιτς.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (84' Άλβαρες), Σίτο (75' Τιλίκα), Κρέσπι (90+5' Ντομίνγκεθ), Μπαράλες (84' Μπενίτο).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (80' Μάνταλος), Σιμάνσκι (80' Τσούμπερ), Πινέδα (46' Γιόνσον), Ελίασον (20' λ.τρ. Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.

Αστέρας ΤρίποληςSuperLeagueΑΕΚ