Αθλητισμός|17.11.2022 21:00

Ο Φούντας γλίτωσε την Εθνική ομάδα από «φιλική» ήττα απ' τη Μάλτα

Newsroom

Ισόπαλη (2-2) έληξε η αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Μάλτα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της προκριματικής φάσης του Euro που θα κάνει εκκίνηση στις 24 Μαρτίου με αντίπαλο το Γιβραλτάρ. Δεδομένης της χαμηλής δυναμικότητας της αντιπάλου, το τεστ δεν πέτυχε για τη Γαλανόλευκη του Γκουστάβο Πογιέτ καθώς όσες απουσίες κι αν είχε, όσο χαλαρά κι αν έπαιξε, δεν δικαιολογείται η... γκέλα με τους Μαλτέζους.

Το θετικό για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι πως απλώς επρόκειτο για ένα φιλικό που επιβεβαιώνει ότι ακόμα και απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα, δεν κερδίζεις αν δεν παίξεις. Το επόμενο τεστ για την ελληνική ομάδα είναι προγραμματισμένο για τις 20 Νοεμβρίου στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει κληρωθεί σε έναν δύσκολο όμιλο καθώς θα αντιμετωπίσει Ιρλανδία, Γαλλία και Ολλανδία.

Η Εθνική ήταν ανώτερη απ' το ξεκίνημα του ματς, είχε τον έλεγχο και το επιβεβαίωσε στο 39' με τον Μπακασέτα. Ο Πέλκας έστρωσε την μπάλα στον αρχηγό της Εθνικής, ο οποίος πάτησε περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 54' η Μάλτα έπιασε στον «ύπνο» την ελληνική άμυνα και ο Ντε Γκαμπριέλε με εξαιρετικό τελείωμα ισοφάρισε (1-1).

Η χαλαρότητα συνεχίστηκε για την ελληνική ομάδα που στο 65' είδε τη Μάλτα να κερδίζει πέναλτι σε χέρι του Μπουχαλάκη. Και στο 67' οι Μαλτέζοι έκαναν την ολική ανατροπή (2-1) με την εύστοχη εκτέλεση του Τεουμά.

Στο 77' οι παίκτες της Εθνικής διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι εντός περιοχής ενός παίκτη της Μάλτας. Αντί για την παράβαση όμως ο διαιτητής μοίρασε κάρτες στην ελληνική ομάδα για διαμαρτυρία: κόκκινη στον Μπάρκα που ήταν στον πάγκο και από μια κίτρινη σε Πογιέτ και Φύσσα.

Στο 87' ο Φούντας ήταν εκείνος που έσωσε (εν μέρει) το γόητρο της Εθνικής καθώς πήρε το ριμπάουντ έπειτα από απόκρουση του Μαλτέζου γκολκίπερ και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 2-2. Ήταν το πρώτο γκολ του Φούντα με τη φανέλα της Γαλανόλευκης.

Μάλτα: Μπονέγιο, Μποργκ (80' Μικάλεφ), Πέπε, Μποργ (46' Απάπ), Εμπόνγκ (52' Κορμπαλάν), Γκιγιαμέρ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμετς (80' Τζόουνς), Π. Εμπόνγκ (80' Κρίστενσεν), Ντιγκαμπριέλε (80΄Σαταριάνο).

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46' Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80'  Kυριακόπουλος), Μπακασέτας (46' Μπουχαλάκης), Σιώπης (80' Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Πέλκας (68' Φούντας), Ιωαννίδης (68' 'Δουβίκας).

Εθνική ομάδαεθνική ΕλλάδαςΕθνική Μάλτας