Αθλητισμός|23.11.2022 14:00

Mουντιάλ 2022: Αρκέστηκαν στην ισοπαλία Κροατία και Μαρόκο - Τρίτο 0-0 στο Κατάρ

Newsroom

Άρχισαν τα... μηδενικά στο Μουντιάλ 2022. Μετά την εξάρα της Αγγλίας επί του Ιράν και τη «βόμβα» που έριξαν οι Σαουδάραβες με τη νίκη επί της Αργεντινής, οι ομάδες άρχισαν να παίζουν πρωτίστως για να μην χάσουν στα γήπεδα του Κατάρ. Κάπως έτσι η Δανία έμεινε στο 0-0 με την Τυνησία και αμέσως μετά το Μεξικό με την Πολωνία. Το τρίτο 0-0 στα τέσσερα τελευταία ματς προέκυψε στην αναμέτρηση της Κροατίας με το Μαρόκο στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του 6ου ομίλου (Βέλγιο - Καναδάς το άλλο ματς).

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και οι δυο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις, ενώ κλασικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν πέραν μιας απειλής των Κροατών. Ως εκ τούτου, το παιχνίδι, μολονότι είχε πάθος, τρέξιμο και δύναμη, πήγε... σβηστά στο 0-0.

Οι φιναλίστ του 2018 Κροάτες δεν ενθουσίασαν. Έδειξαν αρκετά «μαγκωμένοι» δίχως φαντασία στο παιχνίδι τους, ενώ απ' την άλλη πλευρά οι Μαροκινοί, μολονότι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικές φάσεις, απέδειξαν ότι διαθέτουν ομάδα ικανή για να κάνει την έκπληξη και να περάσει στους 16.

Μαρόκο - Κροατία 0-0

Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση, είχε δύναμη, έχει τρέξιμο, είχε μάχες αλλά είχε ελάχιστες φάσεις. Οι Μαροκινοί ήταν πιο δραστήριοι στο γήπεδο μέχρι το 30' αλλά ουσιαστικά δεν απειλήσαν στο α' ημίχρονο. Το ίδιο συνέβη και με την Κροατία που ανέβηκε μετά το 35' και πλησίασε στο γκολ για πρώτη φορά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τις πρώτες δύο τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι μετά από 45 λεπτά! Στο 45'+1' έπειτα από ένα γύρισμα του Σόσα, ο Βλάσιτς έκανε την προβολή αλλά ο Μπόνο ήταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας, ενώ στο 45'+2' ήταν η σειρά του Μόντριτς να απειλήσει από μακριά με σουτ που όμως ήταν άστοχο.

Το β' ημίχρονο άργησε να αρχίσει για λίγα δευτερόλεπτα διότι ο Άμραμπατ εμφανίστηκε καθυστερημένος στον αγωνιστικό χώρο!

Στο 53' ο Μπόνο ήταν και πάλι σε ετοιμότητα απομακρύνοντας τον κίνδυνο έπειτα από επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ, ενώ αμέσως μετά ο Αμραμπατ έδιωξε μακριά το σουτ του Λόβρεν.

Στο 65' το Μαρόκο είχε την πρώτη απειλητική στιγμή του με μακρινό δυνατό σουτ του Χακίμι, ο οποίος όμως νικήθηκε απ' τον Λιβάκοβιτς. 

Στο υπόλοιπο του αγώνα οι δυο ομάδες ναι μεν προσπάθησαν αλλά δεν είχαν τον τρόπο για να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Δεν πήραν όμως και μεγάλα ρίσκα δείχνοντας πρωτίστως διάθεση να μην χάσουν στο εναρκτήριο παιχνίδι του ομίλου. Εν τέλει έμειναν στο 0-0 που δεν αδικεί κανέναν. Αμφότεροι πήραν αυτό που άξιζαν...

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Σάις, Αγκέρ, Μαζραουί (60' Aτιγιάτ), Σ. Άμραμπατ, Ουνάχι (81' Σαμπιρί), Αμάλαχ, Ζίγιες, Μπουφάλ (65' Εζαλζουλί), Εν-Νεσίρι (81' Χαμέντ Αλά).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς (79' Μάγερ), Βλάσιτς (46' Πάσαλιτς), Πέρισιτς (90' Όρσιτς), Κράμαριτς (71' Λιβάγια).

ΚατάρΕθνική ΚροατίαςΜαρόκοΠαγκόσμιο κύπελλοΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022ΜουντιάλΜουντιάλ 2022Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου