Αθλητισμός|18.01.2023 17:00

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Απόλλων Παραλιμνίου το πάλεψε αλλά η Λαμία έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά

Newsroom

Ο Απόλλων Παραλιμνίου προσπάθησε για την υπέρβαση αλλά η Λαμία έκανε τη δουλειά επικρατώντας 2-1 στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Σαββα Παντελίδη νίκησε χάρη στα γκολ του Τζανδάρη στο 28' και του Τσιλούλη με πέναλτι στο 78'. Προσωρινά οι γηπεδούχοι πίστεψαν στο... θαύμα ισοφαρίζοντας με τον Ελέζι στο 41'.

Η Λαμία πήρε προβάδισμα στην πρώτη σημαντική φάση που δημιούργησε. Στο 28΄ με ωραίο σουτ του Τζανδάρη μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0-1 αλλά ο Απόλλων κατάφερε να βρει απάντηση και να ισοφαρίσει στο 41'με κοντινή προβολή του Ελέζι, ύστερα από ατομική ενέργεια και σέντρα του Γκέκα.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (51΄) οπότε και πάλι ο Γκέκας ταλαιπώρησε την άμυνα της Λαμίας και γύρισε προς τον αφύλακτο Γεωργιάδη, όμως ο Λαμπρόπουλος πρόλαβε και απομάκρυνε τη μπάλα, ενώ είχαν ακόμη μία καλή στιγμή στο 60' με σουτ του Καρυοφύλλη που μπλόκαρε ο Σαράνοφ. Τελικά, το ματς κρίθηκε στο πέναλτι που κέρδισε ο Βασιλαντωνόπουλος από τον Τσομαχασβίλι, το οποίο αξιοποίησε ο Τσιλούλης στο 78' για να διαμορφώσει το τελικό 1-2.

Απόλλων Παραλιμνίου: Φ. Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Ι. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Τζελίδης, Τζαμπέγια (89΄ Κωνσταντινίδης), Καρυοφύλλης (75΄ Καρατλίδης), Ελέζι, Γεωργιάδης (69΄ Πέτρου), Γκέκας.

Λαμία: Σαράνοφ, Σίμον (59΄ Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αμπάντα (59΄ Σαραμαντάς), Λαμπρόπουλος, Τζανδάρης, Στάνκο (73΄ Μπάμπης), Ντε Βινσέντι (59΄ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69΄ Τσούκαλος), Ασκόφσκι, Γιακουμάκης.

Κύπελλο Ελλάδαςειδήσεις τώραΛαμία ΠΑΕ