Αθλητισμός|17.12.2022 13:15

Μουντιάλ 2022: Κροατία εναντίον Μαρόκου στη μάχη για την τρίτη θέση

Newsroom

Η Κροατία και το Μαρόκο αναμετρήθηκαν μεταξύ τους στο πρώτο ματς των ομίλων του Μουντιάλ 2022 και η εξαιρετική πορεία τους τις φέρνει αντιμέτωπες και στο φινάλε του τουρνουά. Όχι στον τελικό όπως ήλπιζαν πριν απ' τους ημιτελικούς αλλά σίγουρα εκεί όπου δεν μπορούσαν να φανταστούν προτού αρχίσει η διοργάνωση.

Το απόγευμα του Σαββάτου (17/12, 17.00, ΑΝΤ1) οι Κροάτες και οι Μαροκινοί θα δώσουν μάχη για την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ούτως ή άλλως και οι δύο έχουν πραγματοποιήσει ένα καταπληκτικό τουρνουά και τι καλύτερο από ένα ιδανικό φινάλε με νίκη στον μικρό τελικό. Και δεδομένου ότι πρόκειται για Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ξεκάθαρο ότι κανείς δεν θα αντιμετωπίσει το ματς με αδιαφορία. 

Το φινάλε του Μόντριτς; 

Τόσο ο Βαλίντ Ρεγκραγκί, όσο κι ο Ζλάτκο Ντάλιτς περιμένουν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι απ’ το «άχρωμο» 0-0 της πρεμιέρας τους στο τουρνουά κι ένα πολύ πιο «γεμάτο» ματς. Στο τελευταίο παιχνίδι του Λούκα Μόντριτς σε Μουντιάλ, ο ηγέτης της Κροατίας θέλει να αποχωρήσει με νίκη. Βεβαίως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας τόνισε ότι θα προσπαθήσει να τον πείσει για να μην αποχωρήσει ακόμα απ' την Εθνική προκειμένου να ηγεθεί της ομάδας και στον δρόμο για το Euro 2024.

Το limit up του Μαρόκου

Από την άλλη πλευρά το Μαρόκο, η πρώτη αφρικανική και συνάμα αραβική ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά Μουντιάλ, στοχεύει σε νίκη για να κάνει limit up με την τρίτη θέση στον κόσμο. Ο Ρεγκραγκί δεν θα έχει σ’ αυτό το ματς τον αρχηγό Ρομέιν Σαΐς, ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του και του έτερου κεντρικού αμυντικού Ναϊέφ Αγκουέρ, όπως και του αριστερού μπακ της Μπάγερν Μονάχου, Νουσαΐρ Μαζραουί. Οι Κροάτες θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή τους «λαβωμένους» Γιόσκο Γκβάρντιολ και Μαρσέλο Μπρόζοβιτς.

Διαιτητής του μικρού τελικού θα είναι ο Αμπντουλραχμάν Αλ Γιασίμ από το Κατάρ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ταλέμπ Αλ Μαρί, Σαούντ Αλμακαλέχ.

  • Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Σούταλο, Σόσα, Μόντριτς, Γιάκιτς, Κόβατσιτς, Βλάσιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς.
  • Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Ελ-Γιαμίκ, Ατιγιάτ-Αλάχ, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ, Ζιγιές, Εν-Νεσίρι, Μπουφάλ.