Αθλητισμός|29.12.2022 00:15

Ακάθεκτη η Μάντσεστερ Σίτι, ασταμάτητος κι ο Χάαλαντ - «Καθάρισε» ο Μπαπέ στο 95' για την Παρί

Newsroom

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχίζει ακάθεκτος την εντυπωσιακή πορεία του στην Premier League καθώς πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στην εκτός έδρας νίκη επί της Λιντς με 3-1 που τη φέρνει και πάλι στο -5 απ' την προπορευόμενη Άρσεναλ

Το γκολ του Ρόδρι σ΄ ένα καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης (45΄+1) έβαλε μπροστά τους Πολίτες, ενώ με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους από την ασίστ του Γκρίλις, ο Χάαλαντ έβαλε τις βάσεις για το 11ο «τρίποντο» της Σίτι σε 15 αγώνες. Ο Νορβηγός «χτύπησε» ξανά στο 64΄ πάλι από πάσα του Γκρίλις κι έφτασε τα 20 γκολ στην Premiership σε 15 αγωνιστικές! Το μόνο που κατάφεραν τα Παγώνια ήταν να πετύχουν το «γκολ της τιμής» με τον Στρούικ στο 73΄.

Λύτρωση από Μπαπέ

Στο μεταξύ στη Γαλλία, παρότι η Παρί αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 64ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Νεϊμάρ για θέατρο (μέσα σε τρία λεπτά δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες), κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη επί της Στρασμπούρ στο «Παρκ ντε Πρενς» με 2-1 και να μπει... με το δεξί μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ.

Man of the match για τους πρωτοπόρους της Ligue 1 ήταν ο Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος κατέφερε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων να σκοράρει με πέναλτι και να χαρίσει στους γηπεδούχους το «τρίποντο» που τους έστειλε προσωρινά στο +8 από τη δεύτερη Λανς. Ο Μαρκίνιος άνοιξε το σκορ από ασίστ του Νεϊμάρ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά με δικό του αυτογκόλ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια στο δεύτερο μέρος.

Με πρωταγωνιστές τους Αντουάν Λακαζέτ (γκολ και ασίστ) και Μαξένς Κακερέ (γκολ και ασίστ), η Λιόν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπρεστ με το επιβλητικό 4-2, αποτέλεσμα που την έφερε έξι βαθμούς πίσω από την 5η θέση (Μονακό) και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» της επόμενης περιόδου.

ΛιντςΠαρί Σεν ΖερμένLigue 1Μάντσεστερ ΣίτιPremier LeagueΈρλινγκ Χάαλαντ