Αθλητισμός|31.12.2022 00:26

La Liga: Διπλό χτύπημα Μπενζεμά και πολύτιμη αλλά αγχωτική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε στην επανεκκίνηση της La Liga, αγχώθηκε πολύ αλλά τελικά έφτασε στη νίκη χάρη στον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος στράικερ πέτυχε δύο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης με τη Βαγιαδολίδ και χάρισε τους Μερένχες το τρίποντο που τους φέρνει στο +1 απ' την Μπαρτσελόνα που έχει ένα ματς λιγότερο.

Εξίσου σημαντικός όμως ήταν και ο ρόλος του Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος στα δύσκολα κράτησε «όρθια» την Ρεάλ κάνοντας σημαντικές αποκρούσεις. Κι αφού η ομάδα του Αντσελότι έμεινε όρθια, ήρθε ο Μπενζεμά για να καθαρίσει το παιχνίδι με εκτέλεση πέναλτι στο 83' και εξαιρετικό σουτ στο 89' για το τελικό 0-2 στην έδρα της εξαιρετικής Βαγιαδολίδ που έμεινε με δέκα παίκτες στο 82' λόγω αποβολής του Λεόν.

Προηγουμένως, η Θέλτα παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στο Βίγκο με αντίπαλο τη Σεβίλη. Ήταν μόλις ο έκτος πόντος στις 11 τελευταίες αγωνιστικές. Η μέχρι τώρα... καταστροφική σεζόν για τη Σεβίλλη συνεχίζεται. Έχοντας πέντε παίκτες που βρέθηκαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ (Μπόνο, Μοντιέλ, Ακούνια, Πάπου Γκόμες, Εν Νεσίρι), οι Ανδαλουσιάνοι με το βαθμό που απέσπασαν ναι μεν «έσωσαν την παρτίδα», αλλά παρέμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού!

Κοντά στην πρώτη νίκη μακριά από την έδρα της έφτασε η Αλμερία, αλλά ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ, διαμόρφωσε στο 83΄ το τελικό 1-1, με την Κάντιθ να παίρνει ένα βαθμό που μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί «χρυσάφι». Προερχόμενη από 5 «τρίποντα» στο πρωτάθλημα, όλα μέσα στο «σπίτι» της και με τη σημερινή δεύτερη ισοπαλία εκτός, η Αλμερία κατάφερε απέναντι σε μία ομάδα που παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού να βρεθεί στο +5 από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Ρεαλ ΜαδρίτηςLa LigaΒαγιαδολίδ